Halloweenin kunniaksi suklaacookiesit koristellaan suklaakarkeilla hurjiksi hämähäkeiksi.
Noin 30 kappaletta.
- 200 g huoneenlämpöistä voita
- 250 g fariinisokeria
- 2 munaa
- 5 dl jauhoja
- 1 tl leivinjauhetta
- 1 rkl vaniljasokeria
- 1/4 tl suolaa
- 200 g tummaa suklaata rouhittuna
- 30 g valkosuklaata
- 50 g tummaa suklaata
- suklaakarkkeja tai tryffeleitä (valkosuklaa, maitosuklaa ja tumma suklaa)
Vaahdota huoneenlämpöinen voi ja fariinisokeri. Lisää munat ja sekoita. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää ne taikinaan. Sekoita tasaiseksi. Lisää viimeisenä taikinaan rouhittu suklaa.
Nosta taikina noin puoleksi tunniksi jääkaappiin.
Pyörittelele taikinasta pieniä palloja, nosta ne leivinpaperilla vuoratulle pellille ja litistä vähän.
Paista 175 asteessa noin 15 minuuttia.
Odota että cookiet ovat jäähtyneet kokonaan ennen kuin aloitat koristelun.
Sulata valkosuklaa ja tumma suklaa mikrossa omissa astioissaan.
Lusikoi sulatetut suklaat pieniin pursotuspusseihin, mutta jätä kumpaakin suklaata vähän myös sulatusastian pohjalle.
Kasta suklaakarkki ensin sulaan suklaaseen ja paina se sitten cookien päälle. Pursota suklaalla hämähäkille jalat ja silmät.
Leave a Reply