Ihanat kuningatarpuustit täytetään raikkailla marjoilla.
n. 20 kappaletta
- 1/2 litraa punaista maitoa
- 1 paketti hiivaa
- 2 dl sokeria
- 1 muna
- 1,5 rkl kardemummaa
- 1 tl suolaa
- 13 – 15 dl jauhoja
- 200 g voita
- 200 g (pakaste)vadelmia
- 200 g (pakaste)mustikoita
- 0,5 dl sokeria
Lämmitä maito kädenlämpöiseksi ja sekoita hiiva maitoon. Lisää sokeri, muna, kardemumma ja suola ja sekoita tasaiseksi. Lisää jauhoja vähän kerrallaan ja vaivaa taikinaa kunnes se irtoaa kulhon reunoista. Lisää huoneenlämpöinen voi kun taikina on melkein valmis.
Annan taikinan kohota kulhossa liinalla peitettynä noin puoli tuntia.
Sulata pakastevadelmat ja -mustikat. Sekoita sokeri marjojen joukkoon.
Jaa taikina kahteen osaan. Kauli taikina levyksi (noin 60 x 30 cm). Levitä puolet marjaseoksesta levylle. Pyöritä taikinalevy varovasti rullalle ja leikkaa rulla terävällä veitsellä noin viiden sentin paksuisiksi puusteiksi. Nosta puustit leivinpaperilla suojatulle pellille ja kohota liinalla peitettynä noin puoli tuntia. Voitele puustit kananmunalla ja ripottele päälle raesokeria ennen paistamista.
Paista 225 asteessa noin 15 minuuttia.
Leave a Reply