Täytä vastustamattomat dallaspullat makealla vaniljakreemillä.
noin 30 kappaletta
pullataikina:
- 1/2 litraa punaista maitoa
- 1 paketti hiivaa
- 2 dl sokeria
- 1 muna
- 1,5 rkl kardemummaa
- 1 tl suolaa
- 13 – 15 dl jauhoja
- 200 g voita
täyte:
- 100 g vaniljakreemijautetta
- 4 dl maitoa
Lämmitä maito kädenlämpöiseksi ja sekoita hiiva maitoon. Lisää sokeri, muna, kardemumma ja suola ja sekoita tasaiseksi. Lisää jauhoja vähän kerrallaan ja vaivaa taikinaa kunnes se irtoaa kulhon reunoista. Lisää huoneenlämpöinen voi kun taikina on melkein valmis.
Annan taikinan kohota kulhossa liinalla peitettynä noin puoli tuntia.
Valmista täyte taikinan kohotessa. Yhdistä kulhossa vaniljakreemijauhe ja maito ja vatkaa tasaiseksi. Laita täyte jääkaappiin odottamaan.
Jaa taikina kahteen osaan. Kauli taikina levyksi (noin 60 x 30 cm). Levitä puolet täytteestä taikinalevyn päälle. Pyöritä taikinalevy varovasti rullalle ja leikkaa rulla terävällä veitsellä noin kahden sentin paksuisiksi viipaleiksi. Kauli toinen puoli taikinasta levyksi, levitä päälle loppu täyte, rullaa ja leikkaa viipaleiksi. Nosta pullat leivinpaperilla suojatulle pellille ja kohota liinalla peitettynä noin puoli tuntia. Voitele pullat kananmunalla ennen paistamista.
Paista 225 asteessa noin 15 minuuttia.
Leave a Reply