Täytä suklaiset keksit makealla espressokreemillä.
n. 30 kappaletta
keksitaikina:
- 150 g voita
- 2,5 dl sokeria
- 1 muna
- 1 dl siirappia
- 7 dl vehnäjauhoja
- 0,5 dl kaakaojauhetta
- 0,5 tl leivinjauhetta
- ripaus suolaa
- 0,5 dl maitoa
täyte:
- 100 g suolatonta voita
- 3,5 dl tomusokeria
- 0,5 dl pikakahvijauhetta (espresso)
Vaahdota huoneenlämpöinen voi ja sokeri. Lisää muna ja siirappi ja sekoita. Sekoita kuivat aineet keskenään. Lisää puolet kuivista aineista taikinaan ja sekoita. Lisää maito ja loput kuivat aineet ja sekoita taikina tasaiseksi. Kääri taikina tuorekelmuun ja siirrä se jääkaappiin tunniksi jähmettymään.
Jauhota työpöytä ja kauli taikinasta noin 3 mm paksuinen levy. Ota taikinasta keksejä keksimuotilla ja nosta keksit leivinpaperilla suojatulle pellille.
Paista keksejä 200 asteessa noin 8 minuuttia.
Valmista täyte. Vaahdota huoneenlämpöinen voi ja lisää sitten voivaahdon joukkoon vähitellen tomusokeri ja pikakahvijauhe. Vatkaa tasaiseksi.
Lusikoi täyte pursotinpussiin.
Asettele puolet kekseistä leivinpaperin päälle pohjapuoli ylöspäin. Pursota jokaisen keksi päälle espressokreemiä ja paina toinen keksi kuorrutteen päälle niin, että täyte leviää keksin reunoille asti.
Leave a Reply