Omenakakku täytetään makealla omenahillolla ja kermavaahdolla.
- 200 g voita
- 3 dl ruokosokeria
- 3 munaa
- 4 dl jauhoja
- 1 tl leivinjauhetta
- 1 tl kanelia
- 2,5 dl omenasosetta
- 3 dl omenahilloa
- 2 dl kermaa
- tomusokeria
Voitele ja korppujauhota kakkuvuoka (halkaisija 24 cm).
Vaahdota huoneenlämpöinen voi ja sokeri. Lisää munat yksi kerrallaan ja sekoita jokaisen munan jälkeen. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää ne taikinaan yhdessä omenasoseen kanssa. Sekoita taikina tasaiseksi ja kaada vuokaan.
Paista 180 asteessa noin tunti.
Anna kakun jäähtyä ennen täyttämistä. Leikkaa kakku kahteen osaan ja nosta alempi puolisko tarjoiluastialle. Levitä päälle omenahillo. Vaahdota kerma ja levitä kermavaahto hillon päälle. Nosta toinen puolisko kakun päälle. Ripottele kakun päälle tomusokeria koristeeksi.
Leave a Reply