Mehevät aprikoosit piiloutuvat reilun murupäällysteen alle tässä ihanassa kesäisessä kakussa.
- 150 g voita
- 1,5 dl sokeria
- 0,5 dl fariinisokeria
- 2 munaa
- 3 dl vehnäjauhoja
- 1 dl mantelijauhetta
- 1 tl leivinjauhetta
- 2 dl maitoa
- 4 aprikoosia
- 1 dl sokeria
- 1 dl mantelijauhetta
- 0,5 dl vehnäjauhoja
Vuoraa kakkuvuoka (n. 18 x 21 cm) leivinpaperilla. Voit leipoa kakun myös pyöreään kakkuvuokaan, jonka halkaisija on 24 cm.
Vaahdota huoneenlämpöinen voi ja sokerit. Lisää munat yksi kerrallaan ja sekoita molempien munien jälkeen. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää ne taikinaan yhdessä maidon kanssa. Sekoita taikina tasaiseksi ja kaada se kakkuvuokaan.
Halkaise aprikoosit ja poista niistä kivet. Asettele aprikoosinpuolikkaat kakun päälle.
Nypi murupäällisen aineet sekaisin. Levitä muruseos aprikoosien päälle.
Paista kakkua 175 asteessa noin 60 minuuttia. Kokeile kakun kypsyyttä tarvittaessa tikulla.
Leave a Reply