Leivo pääsiäiseksi ihana kinderkakku, jossa yhdistyvät täyteläinen maitosuklaa ja makea valkosuklaa.
kakkupohja:
- 3 munaa
- 2,5 dl sokeria
- 150 g voita
- 1,5 dl maitoa
- 75 g suklaata
- 4 dl jauhoja
- 2 rkl kaakaojauhetta
- 1 tl leivinjauhetta
valkosuklaakreemi:
- 100 g voita
- 3 dl tomusokeria
- 100 g valkosuklaata
maitosuklaakuorrute:
- 200 g maitosuklaata
- 25 g voita
koristeeksi:
- isoja ja pieniä Kinder-suklaamunia
Voitele ja korppujauhota kakkuvuoka (halkaisija 18 cm).
Sulata voi mikrossa tai kattilassa ja jäähdytä. Sulata suklaa mikrossa tai vesihauteessa ja jäähdytä.
Vatkaa munat ja sokeri kulhossa kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää sulatettu voi ja sekoita. Lisää sulatettu suklaa ja sekoita. Sekoita kuivat aineet keskenään. Lisää kuivat aineet yhdessä maidon kanssa. Sekoita taikina tasaiseksi ja kaada se kakkuvuokaan.
Paista 180 asteessa noin 50 minuuttia. Kokeile kypsyyttä tarvittaessa puutikulla.
Jäähdytä kakkupohja.
Valmista valkosuklaakreemi. Sulata valkosuklaa varovasti joko mikrossa tai vesihauteessa. Vatkaa huoneenlämpöistä voita hetki. Lisää sitten tomusokeri ja vatkaa hetki. Lisää viimeiseksi jäähtynyt valkosuklaa ja vatkaa tasaiseksi
Valmista maitosuklaakuorrute. Sulata maitosuklaa mikrossa tai vesihauteessa. Lisää huoneenlämpöinen kuutioitu voi ja sekoita tasaiseksi.
Leikkaa jäähtynyt kakku kolmeen osaan. Aseta ensimmäinen kakkupohja tarjoiluastialle ja levitä valkosuklaakreemiä kakkupohjan päälle palettiveitsellä. Levitä valkosuklaakreemin päälle maitosuklaakuorrutetta ja nosta päälle toinen kakkupohja. Levitä kakkupohjan päälle ensin valkosuklaakreemiä ja sitten maitosuklaakuorrutetta. Nosta päälle kolmas kakkupohja ja levitä sen päälle ensin loput valkosuklaakreemistä ja sitten loput maitosuklaakuorrutteesta.
Koristele kakku Kinder-suklaamunilla.
Leave a Reply