Ystävänpäivänä tarjotaan hempeitä vaaleanpunaisia mansikkadonitseja sydänströsseleillä koristeltuna.
12 kappaletta
- 3,5 dl vehnäjauhoja
- 1,5 dl sokeria
- 1 rkl vaniljasokeria
- 1 tl leivinjauhetta
- 2 dl kermaa
- 2 munaa
- 2 rkl sulatettua voita
- 4 dl mansikkatomusokeria
- n. 4 rkl vettä
Voitele donitsipellin kolot.
Sekoita kuivat aineet keskenään. Lisää muut aineet ja sekoita taikina tasaiseksi. Lusikoi taikina pursotinpussiin ja pursota taikina donitsipellin koloihin.
Paista 200 asteessa 10 minuuttia.
Anna donitsien jäähtyä hetki ja irrota ne sitten vuoasta.
Sekoita mansikkatomusokeri ja vesi. Lisää tarvittaessa tomusokeria tai vettä jotta saat seoksesta koostumukseltaan sopivaa. Kasta donitsit yksi kerrallaan kuorrutteeseen ja nosta ne ritilän päälle. Anna kuorrutteen kuivua pieni hetki ja kasta donitsit sitten uudelleen. Koristele strösseleillä.
Leave a Reply