Herkkä ristiäiskakku päällystetään valkoisella sokerimassalla ja koristellaan sydämillä.
- 8 munaa
- 6 dl sokeria
- 400 g voita
- 4 dl maitoa
- 10 dl jauhoja
- 2 tl leivinjauhetta
- 2 dl vettä
- 2 dl sokeria
- 3 dl aprikoosimarmeladia
- 180 g voita
- 6 dl tomusokeria
- 2 rkl vaniljasokeria
- 1,5 rkl vettä
- 750 g valkoista sokerimassaa
- 250 g vaaleansinistä sokerimassaa
- 1 dl tomusokeria
- 2 tl vettä
Voitele ja korppujauhota kaksi kakkuvuokaa (halkaisija 24 cm).
Vaahdota munat ja sokeri. Lisää sulatettu voi ja sekoita. Sekoita kuivat aineet keskenään. Lisää puolet kuivista aineista ja maito. Sekoita ja lisää loput kuivat aineet. Sekoita taikina tasaiseksi.
Kaada taikina kakkuvuokiin ja paista 180 asteessa noin 60 minuuttia.
Anna kakkujen jäähtyä vuoissaan ja irroita ne sitten varovasti.
Valmista kostuke: Keitä vettä ja sokeria kattilassa, kunnes sokeri on täysin liuennut veteen. Jäähdytä.
Valmista sokerkreemi. Vatkaa huoneenlämpöistä voita hetki. Lisää sitten tomusokeri ja vaniljasokeri vähitellen ja sekoita tasaiseksi. Lisää lopuksi vesi.
Leikkaa molemmat kakut kahteen osaan ja nosta ensimmäinen kakkupohja tarjoiluastialle ja kostuta se. Levitä päälle aprikoosimarmeladi. Lisää samalla tavalla seuraavat kakkupohjat. Kostuta päällimmäinen kakkupohja.
Levitä kakun päälle ja reunoille sokerikreemi.
Kauli valoinen sokerimassa silikonialustalla ohueksi levyksi. Nosta sokerimassa kakun päälle ja siloittele sen pinta käsin. Leikkaa ylimääräinen sokerimassa pois kakun reunoilta.
Kauli vaaleansininen sokerimassa silikonialustalla ohueksi levyksi ja ota siitä muotilla sydämiä. Sekoita tomusokeri ja muutama tippa vettä ja käytä seosta sydämien liimaamiseen kakun reunoille ja päälle.
Säilytä kakku huoneenlämmössä.
Leave a Reply