• Skip to primary navigation
  • Skip to content
  • Skip to primary sidebar

kakku ja keksi

  • Etusivu
  • Reseptit
  • Blogin takana
You are here: Home / Donitsi / Aprikoosidonitsit

Aprikoosidonitsit

22/04/2020 by Liisa Leave a Comment

Mausta donitsitaikina makealla aprikoosimarmeladilla.

12 kappaletta

donitsit:

  • 3 dl vehnäjauhoja
  • 1,25 dl sokeria
  • 1 tl leivinjauhetta
  • 2 dl kermaa
  • 2 munaa
  • 1 dl aprikoosimarmeladia
  • 2 rkl sulatettua voita

kuorrute:

  • 4 dl tomusokeria
  • 2 valkuaista
  • oranssia elintarvikeväriä

koristeeksi:

  • 12 mintun lehteä

Voitele donitsipellin kolot.

Sekoita kuivat aineet keskenään. Lisää muut aineet ja sekoita taikina tasaiseksi. Lusikoi taikina pursotinpussiin ja pursota taikina donitsipellin koloihin.

Paista 200 asteessa noin 10 minuuttia.

Anna donitsien jäähtyä hetki ja irrota ne sitten vuoasta.

Sekoita tomusokeri ja valkuainen. Lisää tarvittaessa tomusokeria tai valkuaista jotta saat seoksesta koostumukseltaan sopivaa. Lisää kuorrutteeseen oranssia elintarvikeväriä ja sekoita tasaiseksi.

Kasta donitsit yksi kerrallaan kuorrutteeseen ja nosta ne ritilän päälle. Anna kuorrutteen kuivua pieni hetki ja kasta donitsit sitten uudelleen.

Koristele jokainen donitsi mintun lehdellä.


 

Filed Under: Donitsi Tagged With: aprikoosi, donitsi

Previous Post: « Suklaiset kukkakuppikakut
Next Post: Minidonitsit kaakaokuorrutuksella »

Reader Interactions

Leave a Reply Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Primary Sidebar

Reseptiarkisto

Mikä maistuisi?

appelsiini aprikoosi banaani brownie donitsi halloween joulu juustokakku jäätelö kahvi kakku kaneli keksi kirsikka kuivakakku kuppikakku kurpitsa leivos maapähkinävoi makeiset mansikka manteli muffinssi mustikka mysli nutella omena pannari piirakka pistaasi pulla puolukka pähkinä pääsiäinen raparperi sitruuna speltti suklaa suklaakakku suklaakeksi tuorejuusto täytekakku vadelma valkosuklaa vanilja

Lisää herkkuja

Pienet persikka-vadelmapiiraat

Pienet piiraat täytetään makeilla persikoilla ja kirpeänmakeilla vadelmilla. 12 kappaletta 4 1/2 dl vehnäjauhoja 1 dl sokeria 1/2 tl ...

Read More »

Suklaakuorrutetut banaanipalat

Makeat banaanipalat kuorrutetaan tuhdilla suklaakuorrutteella ja koristellaan banaanilastuilla. Käytä banaanipaloihin mahdollisimman kypsiä ...

Read More »

Kirsikkadonitsit

Kirsikkadonitsit maustetaan ripauksella kanelia. Donitseissa kannattaa käyttää aitoa ceyloninkanelia, sen kukkaiset sävyt sopivat hyvin yhteen ...

Read More »

Piparkakkudonitsit

Piparkakunmakuiset pehmeät donitsit maistuvat ihanasti jouluisilta mausteilta. 12 kappaletta 3,5 dl vehnäjauhoja 1,5 dl sokeria 1 tl ...

Read More »

Puolukkajäätelö

Täyteläinen ja makea puolukkajäätelö on vastustamattoman hyvää! 175 g (pakaste)puolukoita 1 dl vettä 1 dl sokeria 2 munaa 1 dl sokeria 2 ...

Read More »

Copyright © 2022 · Foodie Pro Theme by Shay Bocks · Built on the Genesis Framework · Powered by WordPress