Mausta donitsitaikina makealla aprikoosimarmeladilla.
12 kappaletta
donitsit:
- 3 dl vehnäjauhoja
- 1,25 dl sokeria
- 1 tl leivinjauhetta
- 2 dl kermaa
- 2 munaa
- 1 dl aprikoosimarmeladia
- 2 rkl sulatettua voita
kuorrute:
- 4 dl tomusokeria
- 2 valkuaista
- oranssia elintarvikeväriä
koristeeksi:
- 12 mintun lehteä
Voitele donitsipellin kolot.
Sekoita kuivat aineet keskenään. Lisää muut aineet ja sekoita taikina tasaiseksi. Lusikoi taikina pursotinpussiin ja pursota taikina donitsipellin koloihin.
Paista 200 asteessa noin 10 minuuttia.
Anna donitsien jäähtyä hetki ja irrota ne sitten vuoasta.
Sekoita tomusokeri ja valkuainen. Lisää tarvittaessa tomusokeria tai valkuaista jotta saat seoksesta koostumukseltaan sopivaa. Lisää kuorrutteeseen oranssia elintarvikeväriä ja sekoita tasaiseksi.
Kasta donitsit yksi kerrallaan kuorrutteeseen ja nosta ne ritilän päälle. Anna kuorrutteen kuivua pieni hetki ja kasta donitsit sitten uudelleen.
Koristele jokainen donitsi mintun lehdellä.
Leave a Reply