Ihana runeberginkakku saa uuden ilmeen kun se leivotaan leipävuokaan.
- 150 g voita
- 1,5 dl fariinisokeria
- 1 dl sokeria
- 3 munaa
- 1,5 dl vehnäjauhoja
- 1 dl mantelijauhetta
- 1 dl piparkakunmuruja
- 0,25 dl korppujauhoja
- 1 dl mantelirouhetta
- 1 tl leivinjauhetta
- 1 tl soodaa
- 1,5 tl kardemummaa
- 1,5 dl maitoa
- 3 tippaa karvasmanteliaromia
- 0,5 dl vettä
- 0,5 dl sokeria
- 0,5 tl rommiaromia
- 1 dl tomusokeria
- 1 rkl vettä
- 1 dl vadelmahilloa
Voitele ja korppujauhota leipävuoka.
Vaahdota huoneenlämpöinen voi, fariinisokeri ja sokeri. Lisää munat yksi kerrallaan ja sekoita hyvin jokaisen munan jälkeen. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää taikinaan. Sekoita maito ja karvasmanteliaromi keskenään ja lisää taikinaan. Sekoita taikina tasaiseksi. Kaada taikina vuokaan.
Paista 190 asteessa noin 45 minuuttia. Peitä kakku tarvittaessa foliolla ettei pinta tummu liikaa.
Sekoita keskenään kuuma vesi, sokeri ja rommiaromi. Pistele kakkuun reikiä hammastikulla heti uunista ottamisen jälkeen ja kostuta kakku rommilla maustetulla vedellä.
Irroita jäähtynyt kakku varovasti kakkuvuoasta ja nosta se tarjoiluastialle. Sekoita keskenään tomusokeri ja vesi. Lisää tarvittaessa tomusokeria tai vettä, jotta koostumuksesta tulee sopiva. Pursota kuorrutetta kakun reunoille ja levitä keskelle vadelmahilloa.
Leave a Reply