• Skip to primary navigation
  • Skip to content
  • Skip to primary sidebar

kakku ja keksi

  • Etusivu
  • Reseptit
  • Blogin takana
You are here: Home / Kakku / Runeberginkakku leipävuoassa

Runeberginkakku leipävuoassa

03/02/2015 by Liisa Leave a Comment

IMG_4029

Ihana runeberginkakku saa uuden ilmeen kun se leivotaan leipävuokaan.

  •  150 g voita
  • 1,5 dl fariinisokeria
  • 1 dl sokeria
  • 3 munaa
  • 1,5 dl vehnäjauhoja
  • 1 dl mantelijauhetta
  • 1 dl piparkakunmuruja
  • 0,25 dl korppujauhoja
  • 1 dl mantelirouhetta
  • 1 tl leivinjauhetta
  • 1 tl soodaa
  • 1,5 tl kardemummaa
  • 1,5 dl maitoa
  • 3 tippaa karvasmanteliaromia
  • 0,5 dl vettä
  • 0,5 dl sokeria
  • 0,5 tl rommiaromia
  • 1 dl tomusokeria
  • 1 rkl vettä
  • 1 dl vadelmahilloa

Voitele ja korppujauhota leipävuoka.

Vaahdota huoneenlämpöinen voi, fariinisokeri ja sokeri. Lisää munat yksi  kerrallaan ja sekoita hyvin jokaisen munan jälkeen. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää taikinaan. Sekoita maito ja karvasmanteliaromi keskenään ja lisää taikinaan. Sekoita taikina tasaiseksi. Kaada taikina vuokaan.

Paista 190 asteessa noin 45 minuuttia. Peitä kakku tarvittaessa foliolla ettei pinta tummu liikaa.

Sekoita keskenään kuuma vesi, sokeri ja rommiaromi. Pistele kakkuun reikiä hammastikulla heti uunista ottamisen jälkeen ja kostuta kakku rommilla maustetulla vedellä.

Irroita jäähtynyt kakku varovasti kakkuvuoasta ja nosta se tarjoiluastialle. Sekoita keskenään tomusokeri ja vesi. Lisää tarvittaessa tomusokeria tai vettä, jotta koostumuksesta tulee sopiva. Pursota kuorrutetta kakun reunoille ja levitä keskelle vadelmahilloa.

 

Filed Under: Kakku Tagged With: kakku, kuivakakku, vadelma

Previous Post: « Limekakku
Next Post: Ristiäiskakku »

Reader Interactions

Leave a Reply Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Primary Sidebar

Reseptiarkisto

Mikä maistuisi?

appelsiini aprikoosi banaani brownie donitsi halloween joulu juustokakku jäätelö kahvi kakku kaneli keksi kirsikka kuivakakku kuppikakku kurpitsa leivos maapähkinävoi makeiset mansikka manteli muffinssi mustikka mysli nutella omena pannari piirakka pistaasi pulla puolukka pähkinä pääsiäinen raparperi sitruuna speltti suklaa suklaakakku suklaakeksi tuorejuusto täytekakku vadelma valkosuklaa vanilja

Lisää herkkuja

Mausteinen kurpitsakakku

Mahtavan mehevässä maustekakussa yhdistyvät kurpitsasose ja syksyisen lämpimät mausteet. 1 myskikurpitsa 3 munaa 2,5 dl fariinisokeria 1 ...

Read More »

Lemoncurd (sitruunatahna)

Sitruunatahnaa eli herkullista lemon curdia on helppo tehdä myös itse. Lemon curdia voi käyttää esimerkiksi leivonnassa ja täytekakun tai keksien ...

Read More »

Mustikkakuppikakut

Koristele mehevät mustikkakuppikakut tuoreilla pensasmustikoilla, keto-orvokeilla ja mintunlehdillä. 12 kappaletta Kuppikakut: 150 g voita1,5 ...

Read More »

Mausteinen omenapiirakka

Perinteinen omenapiirakka saa lisävivahdetta kun omenat maustetaan kanelin lisäksi ripauksella neilikkaa ja kardemummaa. Piirakan hauska kuori on ...

Read More »

Aurinkoinen appelsiinikakku

Aurinkoinen ja pehmeä appelsiinikakku. 1 appelsiini 1 dl sokeria 1 dl vettä 200 g voita 2 dl sokeria 3 munaa 1 appelsiinin raastettu ...

Read More »

Copyright © 2025 · Foodie Pro Theme by Shay Bocks · Built on the Genesis Framework · Powered by WordPress