Täyteläinen mascarponejuustokakku valmistuu ilman uunia.
- 200 g Digestive-keksejä
- 100 g voita
- 500 g mascarponea
- 2 dl kermaa
- 1,5 dl tomusokeria
- 1 sitruunan raastettu kuori
- mansikoita tai muita marjoja koristeeksi
Suojaa irtopohjavuoan (halkaisija 20 cm) pohja leivinpaperilla.
Murskaa keksit tehosekoittimessa ja sulata voi. Lisää keksinmurujen joukkoon sulatettu voi ja sekoita tasaiseksi. Kaada seos kakkuvuoan pohjalla ja painele lusikalla tasaiseksi.
Pese sitruuna kuumalla vedellä ja raasta siitä kuori.
Laita kaikki täytteen ainekset kulhoon ja vatkaa ne kuohkeaksi vaahdoksi.
Kaada seos kakkuvuokaan keksipohjan päälle.
Nosta kakku jääkaappiin hyytymään vähintään neljäksi tunniksi, mieluiten seuraavaan päivään.
Irrota kakku varovasti vuoastaan, nosta se tarjoiluastialle ja koristele mansikoilla tai muilla tuoreilla marjoilla.
Leave a Reply