Ihanan kirsikkamurupiirakan pohja on erityisen mehevä taikinaan lisätyn mantelijauheen ansiosta. Kirsikat piiloutuvat rouskuvan murukerroksen alle.
- 150 g voita
- 2 dl sokeria
- 2 munaa
- 3 dl vehnäjauhoja
- 1 dl mantelijauhetta
- 1 tl leivinjauhetta
- 2 dl maitoa
- 500 g kirsikoita
- 50 g voita
- 1 dl sokeria
- 1 dl jauhoja
Halkaise kirsikat ja poista niistä kivet.
Vuoraa piirakkavuoka (n. 20 x 30 cm) leivinpaperilla.
Vaahdota huoneenlämpöinen voi ja sokeri. Lisää munat yksi kerrallaan ja sekoita molempien munien jälkeen. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää ne taikinaan yhdessä maidon kanssa. Sekoita taikina tasaiseksi ja kaada se piirakkavuokaan.
Levitä kirsikat taikinan päälle.
Nypi voi, sokeri ja jauhot ja levitä kirsikoiden päälle.
Paista piirakkaa 175 asteessa noin 40 minuuttia.
Leave a Reply