Pienet mansikkapiiraat ovat ihana eväs vaikka kesäiselle retkelle tai uimarannalle.
6 kappaletta
- 4 1/2 dl vehnäjauhoja
- 1 dl sokeria
- 1/2 tl suolaa
- 150 g voita
- 3-4 rkl vettä
- 150 g mansikoita
- 1 rkl sokeria
Sekoita kulhossa vehnäjauhot, sokeri ja suola. Kuutioi jääkaappikylmä voi ja nypi se jauhoseoksen joukkoon. Kun taikina on murumaista lisää vesi vähän kerrallaan.
Kääri taikina tuorekelmuun ja laita se jääkaappiin vähintään tunniksi.
Kauli taikina levyksi (n. 30 x 40 cm). Leikkaa taikina kuuteen osaan, ensin pitkittäin puoliksi ja sitten poikittain kolmeen osaan.
Viipaloi mansikat, ja sekoita mansikat ja sokeri kulhossa. Jaa mansikat piiraiden päälle taikinalevyn toiseen reunaan. Taita piiraiden toinen reuna mansikoiden päälle ja painele reunat tiiviisti kiinni haarukan avulla. Leikkaa piiraiden kanteen kaksi lyhyttä ristikkäistä viiltoa.
Nosta piiraat leivinpaperilla suojatulle pellille.
Paista 180 asteessa noin 30 minuuttia.
Anna piiraiden jäähtyä hetki ennen tarjoilua.
Leave a Reply