
Tarjoile makeat mansikkapiirakat raikkaan vaniljajäätelön kanssa.
6 kpl
- 3 dl jauhoja
- 1 dl sokeria
- 0,25 tl suolaa
- 120 g voita
- 2 – 3 rkl vettä
- 400 g mansikoita
- 0,5 dl sokeria
Sekoita kulhossa vehnäjauhot, sokeri ja suola. Kuutioi jääkaappikylmä voi ja nypi se jauhoseoksen joukkoon. Kun taikina on murumaista lisää vesi vähän kerrallaan ja sekoita enää vain sen verran, että taikina on tasaista.
Kääri taikina tuorekelmuun ja laita se jääkaappiin vähintään tunniksi.
Voitele ja korppujauhota piirakkavuoat (halkaisija noin 10 cm).
Jaa taikina 6 osaan. Pyörittele taikinapalat palloiksi ja litistä ne. Painele taikinalevyt piirakkavuokien pohjalle ja reunoille.
Leikkaa mansikat viipaleiksi. Laita viipaleet kulhoon ja kaada sokeri mansikoiden päälle. Sekoita sokeri mansikoiden joukkoon ja jaa mansikkaviipaleet piirakkavuokiin.
Paista 180 asteessa 40 minuuttia.
Anna piiraiden jäähtyä ja tarjoa ne vaniljajäätelön kanssa.
(Voit paistaa piirakat myös muffinssipellin koloissa. Piirakoita tulee silloin 12 kappaletta ja paistoaika on noin 30 minuuttia.)
Leave a Reply