
Kuorruta vaniljakuppikakut makealla, espressojauheella maustetulla sokerikreemillä.
12 kappaletta
kuppikakut:
- 150 g voita
- 1,5 dl sokeria
- 2 munaa
- 2 dl maitoa
- 1 tl vaniljauutetta
- 3,5 dl jauhoja
- 1 tl leivinjauhetta
kuorrute:
- 150 g huoneenlämpöistä voita
- 3 dl tomusokeria
- 1rkl kaakaojauhetta
- 2 tl espresso-pikakahvijauhetta
Vaahdota huoneenlämpöinen voi ja sokeri. Lisää munat yksi kerrallaan ja sekoita hyvin molempien munien jälkeen. Sekoita kuivat aineet keskenään. Sekoita vaniljauute maidon joukkoon. Lisää kuivat aineet taikinaan yhdessä maidon kanssa. Sekoita taikina tasaiseksi.
Lusikoi taikina muffinssivuokiin.
Paista 200 asteessa 20 minuuttia.
Anna kuppikakkujen jäähtyä kokonaan ennen kuorruttamista.
Valmista kuorrute. Vatkaa huoneenlämpöistä voita hetki. Lisää tomusokeri vähän kerrallaan ja vatkaa kuorrute tasaiseksi. Lisää viimeiseksi kaakaojauhe ja pikakahvijauhe.
Laita kuorrute pursotinpussiin ja kuorruta kuppikakut.
Leave a Reply