Mehukas kuivakakku maustetaan suklaalla ja kahvilla. Kuorrutukseen lisätään suklaan lisäksi ranskankermaa.
- 200 g suklaata
- 200 g voita
- 3 dl fariinisokeria
- 1 dl siirappia
- 4 munaa
- 1,5 dl kylmää kahvia
- 4,5 dl jauhoja
- 1 tl soodaa
- 2 rkl kaakaojauhetta
- 0,5 tl suolaa
- 250 g suklaata
- 150 g ranskankermaa
Voitele ja korppujauhota kakkuvuoka.
Sulata suklaa mikrossa tai vesihauteessa.
Vaahdota huoneenlämpöinen voi ja fariinisokeri. Lisää siirappi ja sekoita. Lisää munat yksi kerrallaan ja sekoita hyvin jokaisen munan jälkeen. Lisää sulatettu suklaa ja kahvi ja sekoita. Sekoita kuivat aineet keskenään, lisää ne taikinaan ja sekoita taikina tasaiseksi.
Kaada taikina kakkuvuokaan ja paista 175 asteessa noin 50 minuuttia.
Anna kakun jäähtyä vuoassaan ja kumoa se sitten tarjoiluastialle.
Sulata kuorrutuksen suklaa mikrossa tai vesihauteessa. Lisää ranskankerma ja sekoita tasaiseksi. Anna suklaaseoksen jähmettyä muutama tunti huoneenlämmössä ja levitä se sitten kakun päälle ja reunoille.
Leave a Reply