Raikas appelsiinirahkakakku koristellaan värikkäillä karkeilla.
- 200 g Digestive-keksejä
- 100 g voita
- 1 rkl kaakaojauhetta
- 4 liivatelehteä
- 1 dl appelsiinimehua
- 1 appelsiinin raastettu kuori
- 2 dl kermaa
- 500 g rahkaa
- 1,5 dl sokeria
- karkkeja, esimerkiksi jelly beanseja koristeeksi
Murskaa keksit tehosekoittimessa ja sulata voi. Lisää keksinmurujen joukkoon kaakaojauhe ja sulatettu voi ja sekoita tasaiseksi. Kaada seos kakkuvuoan (halkaisija 20 cm) pohjalla ja painele lusikalla tasaiseksi.
Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen.
Vatkaa kerma löysäksi vaahdoksi. Lisää rahka, sokeri ja raastettu appelsiinin kuori ja sekoita.
Kuumenna appelsiinimehu lähes kiehuvaksi. Purista liivatteista vesi ja sekoita ne appelsiinimehun joukkoon. Lisää appelsiinimehu rahkaseoksen joukkoon ja sekoita huolellisesti. Kaada rahkaseos pohjan päälle ja nosta kakku jääkaappiin hyytymään vähintään kahdeksi tunniksi, mieluiten seuraavaan päivään.
Irrota kakku varovasti vuoastaan, nosta se tarjoiluastialle ja koristele karkeilla.
Huom! Karkit kannattaa laittaa kakun päälle vasta juuri ennen tarjoilua, jotta ne eivät ehdi sulaa.
Leave a Reply