Mausta mokkapalat lakritsijauheella ja koristele ne värikkäillä englanninlakuilla.
mokkapalat:
- 4 munaa
- 3 dl sokeria
- 200 g voita
- 2 dl maitoa
- 4 dl jauhoja
- 4 rkl kaakaojauhetta
- 4 rkl raakalatritsijaihetta
- 1 tl leivinjauhetta
kuorrute:
- 0,5 dl vahvaa kahvia
- 75 g voita
- 5 dl tomusokeria
- 3 rkl kaakaojauhetta
koristeeksi:
- englanninlakuja
Vuoraa korkeareunainen uunivuoka (20 x 30 cm) leivinpaperilla.
Sulata voi mikrossa tai kattilassa ja jäähdytä.
Vatkaa munat ja sokeri kulhossa kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää sulatettu voi ja sekoita. Lisää maito ja sekoita. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää taikinaan. Sekoita taikina tasaiseksi.
Paista 200 asteessa noin 30 minuuttia. Kokeile kypsyyttä tarvittaessa puutikulla.
Jäähdytä ennen kuorruttamista.
Keitä kuorrutteen kahvi ja jäähdytä. Sulata voi ja jäähdytä. Yhdistä kuhossa tomusokeri, kaakaojauhe, kahvi ja sulatettu voi. Sekoita tasaiseksi. Kaada kuorrute jäähtyneen kakun päälle ja levitä tasaiseksi lastan avulla.
Leikkaa annospaloiksi ja koristele englanninlakuilla.
Leave a Reply