Yksinkertaiset asiat ovat yleensä parhaita – kuten nämä kermasta ja aidosta vaniljasta valmistetut jäätelöpuikot.
6 kappaletta
- 1 muna
- 0,5 dl sokeria
- 0,5 dl glukoosisiirappia
- puolikas vaniljatanko
- 2 dl kermaa
Halkaise vaniljatanko ja raaputa veitsellä siemenet toisen puolikkaan sisältä. (Säästä vaniljatangon toinen puolikas seuraavaa jäätelöerää varten!)
Vatkaa muna, sokeri ja glukoosisiirappi kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää kerma ja sekoita tasaiseksi.
Kaada seos jäätelömuotteihin ja laita tikut kiinni muotteihin. Laita pakastimeen vähintään kahdeksi tunniksi.
Jäätelöpuikot irtoavat muoteista helpommin kun upotat muotit hetkiseksi lämpimään veteen ennen jäätelöiden irroittamista.
Nam! onpas yksinkertaisen ja herkullisen kuuloinen resepti. En ole ajatellut, että tikkujäätelöitäkin voisi kokeilla tehdä 😀 !
Kiitos, Elli! Nää on tosi helppoja tehdä ja just sopivan pieniä vaikka jokapäiväiseen herkutteluun. ?