Tämä kakku on synttärijuhlien ehdoton suosikki – muhkean suklaakakun sisältä paljastuu makea yllätys! Kakku on sisältä ontto ja se on täytetty värikkäillä suklaarakeilla.
- 5 munaa
- 3,5 dl sokeria
- 200 g suklaata
- 250 g voita
- 6,5 dl jauhoja
- 4 rkl kaakaojauhetta
- 1,5 tl leivinjauhetta
- 4 dl maitoa
- 230 g appelsiinimarmeladia
- n. 200 g suklaarakeita, esimerkiksi m&m’s
- 400 g tummaa suklaata
- 60 g voita
Voitele ja korppujauhota kakkuvuoat: rengasvuoka, jonka tilavuus on noin 2,3 litraa (esimerkiksi IKEAn Drömmar) ja irtopohjavuoka, jonka halkaisija sama kuin rengasvuoan.
Sulata suklaa mikrossa tai vesihauteessa. Sulata voi mikrossa.
Vaahdota munat ja sokeri. Lisää sulatettu suklaa ja sekoita. Lisää sulatettu voi ja sekoita. Sekoita kuivat aineet keskenään. Lisää taikinaan puolet kuivista aineista ja maito. Sekoita ja lisää loput kuivat aineet. Sekoita taikina tasaiseksi.
Kaada irtopohjavuokaan noin 1 sentin kerros taikinaa. Kaada loppu taikina rengasvuokaan.
Paista kakkuja 175 asteessa. Irtopohjaisessa vuoassa oleva kakkupohja on kypsä noin 20 minuutin kuluttua ja rengasvuoassa oleva kakku noin 50 minuutin kuluttua.
Anna kakkujen jäähtyä vuoissaan ja irrota ne sitten varovasti.
Kokoa kakku. Leikkaa rengasvuoassa paistettu kakku tarvittaessa tasaiseksi ja leikkaa se sitten kahteen osaan.
Aseta ensimmäinen renkaanmuotoinen kakkupohja tarjoilualustalle ja levitä sen päälle puolet appelsiinimarmeladista. Nosta päälle toinen renkaanmuotoinen kakkupohja ja levitä sen päälle loppu marmeladi.
Kaada suklaarakeita kakun sisään.
Nosta viimeiseksi kakun päälle irtopohjavuoassa paistettu kakkupohja.
Sulata kuorrutuksen suklaa mikrossa. Kuutio voi pieniksi palasiksi ja sekoita se suklaan joukkoon. Levitä kuorrutus kakun päälle ja reunoille. Koristele kakku suklaarakeilla.
Säilytä kakku jääkaapissa ja nosta se huoneenlämpöön vähän ennen tarjoilua.
Leave a Reply