Kuivakakku täytetään vadelmilla ja koristellaan sulatetulla valkosuklaalla.
- 150 g voita
- 3 dl sokeria
- 3 munaa
- 3 dl jauhoja
- 1 tl leivinjauhetta
- 1 rkl vaniljasokeria
- 1,5 dl turkkilaista jugurttia
- 3 dl vadelmia
- 50 g valkosuklaata
Suojaa leipävuoka leivinpaperilla.
Vaahdota huoneenlämpöinen voi ja sokeri. Lisää munat yksi kerrallaan ja sekoita hyvin jokaisen munan jälkeen. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää taikinaan. Lisää turkkilainen jugurtti ja sekoita taikina tasaiseksi.
Kaada 2/3 taikinasta vuokaan. Ripottele päälle vadelmat ja kaada päälle loppu taikina.
Paista kakkua 180 asteessa noin 60 minuuttia.
Nosta jäähtynyt kakku tarjoiluastialle. Sulata valkosuklaa mikrossa tai vesihauteessa ja laita sulanut suklaa pursotinpussiin. Pursota valkosuklaasta raitoja kakun päälle.
Leave a Reply