Ihanien jouluisten keksien täytteeksi tulee kuivattuja karpaloita, valkosuklaata ja pistaaseja.
n. 40 kpl
- 150 g voita
- 1 dl sokeria
- 1 dl fariinisokeria
- 1 muna
- 3,5 dl vehnäjauhoja
- 0,5 tl leivinjauhetta
- 0,25 tl suolaa
- 100 g kuivattuja karpaloita
- 100 g valkosuklaata rouhittuna
- 75 g kuorittuja pistaaseja
Vaahdota huoneenlämpöinen voi ja sokerit kevyesti. Lisää muna ja sekoita. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää muutamassa erässä taikinaan. Sekoita taikina tasaiseksi. Lisää karpalot, suklaarouhe ja pistaasit. Sekoita.
Laita taikina jääkaappiin noin puoleksi tunniksi.
Pyörittele taikinasta palloja, laita pallot leivinpaperilla suojatuille uunipelleille ja litistä hieman.
Paista 200 asteessa noin 10 minuuttia (keksit saavat jäädä sisältä hieman pehmeiksi).
Keksit säilyvät ilmatiiviissä astiassa noin viikon.
Emma Hirvonen says
Hei! Testasin tätä reseptiäsi juuri ja keksit maistuvat todella hyviltä! Yleensä olen tehnyt valkosuklaa karpalokeksejä eri reseptillä, joten tämä oli kivaa vaihtelua. Sopiiko jos postaan reseptin omaan blogiini ja samalla tietenkin linkkaan tähän sinun alkuperäiseen? Haluan mielelläni jakaa tämän.
Ihana blogi sulla muutenkin, ihastuin simppeliin layoutiin, valkoiseen ja kuviisi! Leivontablogit ovat usein aika sekavia ja värikkäitä, joten tämä oli positiivinen yllätys.
Ihanaa joulunodotusta 🙂
Liisa says
Hei Emma! Kiitos kommentistasi, kiva kun tykkäsit kekseistä ja blogistani myös. Saat toki julkaista myös omassa blogissasi. Ihanaa joulunodotusta! ?