Rouskuvaan mysliin lisätään reilusti pähkinöitä.
- 1 dl auringonkukkaöljyä
- 1 dl vaaleaa siirappia
- 0,5 dl hunajaa
- 300 g ruishiutaleita
- 200 g spelttihiutaleita
- 250 g pähkinöitä (hasselpähkinöitä, pekaanipähkinöitä ja cashewpähkinöitä)
Mittaa auringonkukkaöljy, siirappi ja hunaja kattilaan. Kuumenna kiehuvaksi.
Sekoita ruis- ja spelttihiutaleet sekä pähkinät kulhossa ja kaada leivinpaperilla vuoratulle pellille. Kaada öljyseos hiutaleiden päälle ja sekoita tasaiseksi.
Paista 180 asteessa noin 20 minuuttia. Sekoita välillä, jotta seos paistuu tasaisesti eikä pääse palamaan.
Mysli säilyy tiiviissä astiassa huoneenlämmössä noin kuukauden. Tarjoa maidon tai maustamattoman jogurtin kanssa.
Leave a Reply