• Skip to primary navigation
  • Skip to content
  • Skip to primary sidebar

kakku ja keksi

  • Etusivu
  • Reseptit
  • Blogin takana
You are here: Home / Makeiset / Appelsiinivaahtokarkit

Appelsiinivaahtokarkit

05/03/2014 by Liisa Leave a Comment

115 (2)

Appelsiinivaahtokarkit maustetaan tuorepuristetulla appelsiinimehulla.

Valmistaminen on helppoa, mutta tarvitset lämpömittarin, sillä sokerisiirappi täytyy lämmittää tarkasti oikeaan lämpötilaan.

  • 7 liivatelehteä
  • 1 dl appelsiinimehua (n. 1 appelsiini)
  • 2 valkuaista
  • 4,5 dl sokeria
  • 1 dl glukoosisiirappia
  • 0,5 dl vettä
  • 1 dl perunajauhoja
  • 1 dl tomusokeria

Purista appelsiinista mehu. Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen noin kymmeneksi minuutiksi. Lämmitä toisessa astiassa 1 dl appelsiinimehua. Purista liivatteista vesi, lisää ne kuumennettuun appelsiinimehuun ja sekoita tasaiseksi.

Laita sokeri, glukoosisiirappi ja vesi kattilaan. Keitä kunnes sokeriseoksen lämpötila on 120 astetta.

Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi sillä aikaa kun sokerisiirappi on kiehumassa. Kaada sokerisiirappi valkuaisvaahdon sekaan heti kun siirappi saavuttaa halutun lämpötilan ja vatkaa kunnes seos on tasaista. Lisää seuraavaksi liivateseos. Jatka vatkaamista noin kymmenen minuuttia. Valmis vaahtokarkkimassa on hyvin tahmeaa ja ei valu vatkaimesta kun nostat sen ylös.

Vuoraa kaksi peltiä leivinpaperilla. Sekoita perunajauhot ja tomusokeri keskenään ja levitä noin 2/3 osaa seoksesta pelleille.

Lusikoi vaahtokarkkimassa pursotinpussiin ja pursota leivinpaperille tankoja. Levitä perunajauho-tomusokeriseosta myös tankojen päälle.

Anna vaahtokarkkimassan kovettua huoneenlämmössä noin neljä tuntia.

Leikkaa vaahtokarkit saksilla palasiksi, pyörittele ne perunajauho-tomusokeriseoksessa ja jätä leivinpaperin päälle kovettumaan vielä muutamaksi tunniksi.

Säilytä valmiita vaahtokarkkeja ilmatiiviissä astiassa.

099 (3)

082 (4)

069

078 (3)

 

Filed Under: Makeiset Tagged With: appelsiini, makeiset

Previous Post: « Vaahterasiirappikakku
Next Post: Bostonkakku »

Reader Interactions

Leave a Reply Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Primary Sidebar

Reseptiarkisto

Mikä maistuisi?

appelsiini aprikoosi banaani brownie donitsi halloween joulu juustokakku jäätelö kahvi kakku kaneli keksi kirsikka kuivakakku kuppikakku kurpitsa leivos maapähkinävoi makeiset mansikka manteli muffinssi mustikka mysli nutella omena pannari piirakka pistaasi pulla puolukka pähkinä pääsiäinen raparperi sitruuna speltti suklaa suklaakakku suklaakeksi tuorejuusto täytekakku vadelma valkosuklaa vanilja

Lisää herkkuja

Dallaspullat

Täytä vastustamattomat dallaspullat makealla vaniljakreemillä. noin 30 kappaletta pullataikina: 1/2 litraa punaista maitoa1 paketti hiivaa2 ...

Read More »

Banaani-suklaacookies

Makeat cookiesit maustetaan suklaalla ja banaanilastuilla. Noin 50 kappaletta. 200 g huoneenlämpöistä voita 3 dl fariinisokeria 2 munaa 5 ...

Read More »

Sitruuna-basilikajäätelö

Mausta raikas jäätelö sitruunalla ja basilikalla. 1 sitruuna0,5 dl sokeria2 kananmunaa1 dl sokeria1 dl basilikanlehtiä tiiviisti pakattuna2 dl ...

Read More »

Suklaa-pähkinäpuustit

Ihanat puustit täytetään tummalla suklaalla ja rouhitulla hasselpähkinällä. Tarjoa pullat vielä hieman lämpiminä. n. 16 kappaletta 2,5 dl ...

Read More »

Lakritsitryffelit

Täyteläiset suklaatryffelit saavat potkua kun ne pyöritellään lakritsijauheessa. n. 30 kpl 2 dl kermaa 250 g tummaa suklaata 25 g ...

Read More »

Copyright © 2022 · Foodie Pro Theme by Shay Bocks · Built on the Genesis Framework · Powered by WordPress