• Skip to primary navigation
  • Skip to content
  • Skip to primary sidebar

kakku ja keksi

  • Etusivu
  • Reseptit
  • Blogin takana
You are here: Home / Makeiset / Appelsiinivaahtokarkit

Appelsiinivaahtokarkit

05/03/2014 by Liisa Leave a Comment

115 (2)

Appelsiinivaahtokarkit maustetaan tuorepuristetulla appelsiinimehulla.

Valmistaminen on helppoa, mutta tarvitset lämpömittarin, sillä sokerisiirappi täytyy lämmittää tarkasti oikeaan lämpötilaan.

  • 7 liivatelehteä
  • 1 dl appelsiinimehua (n. 1 appelsiini)
  • 2 valkuaista
  • 4,5 dl sokeria
  • 1 dl glukoosisiirappia
  • 0,5 dl vettä
  • 1 dl perunajauhoja
  • 1 dl tomusokeria

Purista appelsiinista mehu. Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen noin kymmeneksi minuutiksi. Lämmitä toisessa astiassa 1 dl appelsiinimehua. Purista liivatteista vesi, lisää ne kuumennettuun appelsiinimehuun ja sekoita tasaiseksi.

Laita sokeri, glukoosisiirappi ja vesi kattilaan. Keitä kunnes sokeriseoksen lämpötila on 120 astetta.

Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi sillä aikaa kun sokerisiirappi on kiehumassa. Kaada sokerisiirappi valkuaisvaahdon sekaan heti kun siirappi saavuttaa halutun lämpötilan ja vatkaa kunnes seos on tasaista. Lisää seuraavaksi liivateseos. Jatka vatkaamista noin kymmenen minuuttia. Valmis vaahtokarkkimassa on hyvin tahmeaa ja ei valu vatkaimesta kun nostat sen ylös.

Vuoraa kaksi peltiä leivinpaperilla. Sekoita perunajauhot ja tomusokeri keskenään ja levitä noin 2/3 osaa seoksesta pelleille.

Lusikoi vaahtokarkkimassa pursotinpussiin ja pursota leivinpaperille tankoja. Levitä perunajauho-tomusokeriseosta myös tankojen päälle.

Anna vaahtokarkkimassan kovettua huoneenlämmössä noin neljä tuntia.

Leikkaa vaahtokarkit saksilla palasiksi, pyörittele ne perunajauho-tomusokeriseoksessa ja jätä leivinpaperin päälle kovettumaan vielä muutamaksi tunniksi.

Säilytä valmiita vaahtokarkkeja ilmatiiviissä astiassa.

099 (3)

082 (4)

069

078 (3)

 

Filed Under: Makeiset Tagged With: appelsiini, makeiset

Previous Post: « Vaahterasiirappikakku
Next Post: Bostonkakku »

Reader Interactions

Leave a Reply Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Primary Sidebar

Reseptiarkisto

Mikä maistuisi?

appelsiini aprikoosi banaani brownie donitsi halloween joulu juustokakku jäätelö kahvi kakku kaneli keksi kirsikka kuivakakku kuppikakku kurpitsa leivos maapähkinävoi makeiset mansikka manteli muffinssi mustikka mysli nutella omena pannari piirakka pistaasi pulla puolukka pähkinä pääsiäinen raparperi sitruuna speltti suklaa suklaakakku suklaakeksi tuorejuusto täytekakku vadelma valkosuklaa vanilja

Lisää herkkuja

Rocky road pistaaseilla ja mansikoilla

Makea rocky road saa täytteekseen mansikkavaahtokarkkeja, kuivattuja mansikoita ja pistaaseita. 16 palaa 250 g suklaata 30 g suolatonta ...

Read More »

Maapähkinävoibrookies

Makeansuolainen maapähkinävoikeksitaikina ja täyteläinen suklaabrownie ovat täydellinen makupari. 12 palaa Tee ensin cookietaikina. 100 ...

Read More »

Vadelmaiset juustokakkubrowniet

Ihanissa vadelmaisissa juustokakkubrownieissa yhdistyvät mehevä brownietaikina, täyteläinen juustokakku ja makeankirpeät vadelmat. 12 palaa ...

Read More »

Dallaspullat

Täytä vastustamattomat dallaspullat makealla vaniljakreemillä. noin 30 kappaletta pullataikina: 1/2 litraa punaista maitoa1 paketti hiivaa2 ...

Read More »

Mustikkainen kuivakakku

Mehukkaassa mustikkakakussa osa jauhoista korvataan spelttijauhoilla ja taikina maustetaan sitruunalla. 150 g voita 3 dl sokeria 3 munaa 1 ...

Read More »

Copyright © 2025 · Foodie Pro Theme by Shay Bocks · Built on the Genesis Framework · Powered by WordPress