• Skip to primary navigation
  • Skip to content
  • Skip to primary sidebar

kakku ja keksi

  • Etusivu
  • Reseptit
  • Blogin takana
You are here: Home / Donitsi / Piparkakkudonitsit

Piparkakkudonitsit

09/12/2015 by Liisa Leave a Comment

080 (5)

Piparkakunmakuiset pehmeät donitsit maistuvat ihanasti jouluisilta mausteilta.

12 kappaletta

  • 3,5 dl vehnäjauhoja
  • 1,5 dl sokeria
  • 1 tl leivinjauhetta
  • 0,5 tl kanelia
  • 0,25 tl inkivääriä
  • 0,25 tl pomeranssinkuorta
  • 0,25 tl neilikkaa
  • 2 dl kermaa
  • 2 munaa
  • 0,5 dl siirappia
  • 2 rkl sulatettua voita
  • 2 rkl valkuaista
  • 2 dl tomusokeria

Voitele donitsipellin kolot.

Sekoita kuivat aineet keskenään. Lisää muut aineet ja sekoita taikina tasaiseksi. Lusikoi taikina pursotinpussiin ja pursota taikina donitsipellin koloihin.

Paista 200 asteessa 10 minuuttia.

Anna donitsien jäähtyä hetki ja irroita ne sitten vuoasta.

Sekoita tomusokeri ja valkuainen. Lisää tarvittaessa tomusokeria tai valkuaista jotta saat seoksesta koostumukseltaan sopivaa. Lusikoi kuorrute pursotinpussiin ja pursota donitsien päälle.

056 (5)

 

Filed Under: Donitsi Tagged With: donitsi, joulu, kaneli

Previous Post: « Karpalo-valkosuklaakeksit
Next Post: Lakritsitryffelit »

Reader Interactions

Leave a Reply Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Primary Sidebar

Reseptiarkisto

Mikä maistuisi?

appelsiini aprikoosi banaani brownie donitsi halloween joulu juustokakku jäätelö kahvi kakku kaneli keksi kirsikka kuivakakku kuppikakku kurpitsa leivos maapähkinävoi makeiset mansikka manteli muffinssi mustikka mysli nutella omena pannari piirakka pistaasi pulla puolukka pähkinä pääsiäinen raparperi sitruuna speltti suklaa suklaakakku suklaakeksi tuorejuusto täytekakku vadelma valkosuklaa vanilja

Lisää herkkuja

Punajuuri-suklaakakku

Syksyinen suklaakakku mehevöitetään makealla punajuurella. Punajuuri antaa kakulle kauniin värin ja omaleimaisen maun. 300 g punajuurta (2 isoa ...

Read More »

Suklaiset keksit espressotäytteellä

Täytä suklaiset keksit makealla espressokreemillä. n. 30 kappaletta keksitaikina: 150 g voita2,5 dl sokeria1 muna1 dl siirappia7 dl ...

Read More »

Vadelma-suklaacookiet

Lisää suklaacookieihin kirpeänmakeita vadelmia. noin 30 kappaletta: 200 g huoneenlämpöistä voita3 dl fariinisokeria2 munaa5 dl jauhoja0,5 tl ...

Read More »

Pääsiäisen rocky road

Pääsiäisen rocky road saa täytteekseen vaahtokarkkeja ja rouhittuja pieniä suklaamunia. 16 palaa 250 g suklaata 30 g suolatonta voita 1 dl ...

Read More »

Vadelmajäätelö

Raikas vadelmajäätelö tarjotaan vadelmahillon kanssa. 150 g pakastevadelmia 1 dl sokeria 2 munaa 1 dl glukoosisiirappia 2 dl kermaa 2 dl ...

Read More »

Copyright © 2025 · Foodie Pro Theme by Shay Bocks · Built on the Genesis Framework · Powered by WordPress