Kylpyankat ovat päässeet uimaan ihanaan vaahtokarkkikylpyyn. Hauskan kuoren alta paljastuu mehevä suklainen kakku.
- 5 munaa
- 3,5 dl sokeria
- 200 g suklaata
- 250 g voita
- 6,5 dl jauhoja
- 4 rkl kaakaojauhetta
- 1,5 tl leivinjauhetta
- 4 dl maitoa
- 2 dl aprikoosimarmeladia
- 200 g suolatonta voita
- 8 dl tomusokeria
- 2 rkl vaniljasokeria
- 2 rkl vettä
- 500 g sinistä sokerimassaa
- 150 g pieniä vaahtokarkkeja
- koristeeksi kaksi kylpyankkaa
Voitele ja korppujauhota kakkuvuoka (halkaisija 24 cm).
Sulata suklaa mikrossa tai vesihauteessa. Sulata voi mikrossa.
Vaahdota munat ja sokeri. Lisää sulatettu suklaa ja sekoita. Lisää sulatettu voi ja sekoita. Sekoita kuivat aineet keskenään. Lisää puolet kuivista aineista ja maito. Sekoita ja lisää loput kuivat aineet. Sekoita taikina tasaiseksi.
Kaada taikina kakkuvuokaan.
Paista 175 asteessa 70 – 80 minuuttia. Kokeile kakun kypsyyttä tikulla.
Anna kakun jäähtyä vuoassaan ja irroita se sitten varovasti.
Valmista sokerikreemi. Vatkaa huoneenlämpöistä voita hetki. Lisää sitten tomusokeri ja vaniljasokeri vähitellen ja sekoita tasaiseksi. Lisää lopuksi vesi.
Leikkaa kakku kolmeen osaan ja nosta ensimmäinen kakkupohja tarjoiluastialle. Levitä päälle puolet aprikoosimarmeladista. Lisää samalla tavalla seuraavat kakkupohjat.
Levitä sokerikreemi kakun päälle ja reunoille.
Kauli sokerimassa ohueksi levyksi, joka on pituudeltaan muutaman sentin enemmän kuin kakun ympärysmitta ja korkeudeltaan muutaman sentin enenmmän kuin kakun korkeus. Leikkaa levyn yläreunaan aaltokuvio.
Kiepauta sokerimassalevy vaovasti kakun ympärille. Reuna nousee vähän kakun reunan yläpuolelle ja voit tukea sen esimerkiksi cocktailtikuilla hetkeksi. Kun sokerimassa on kuivahtanut reuna pysyy itsestään pystyssä.
Levitä vaahtokarkit kakun päälle ja aseta kylpyankat uimaan vaahtokarkkien sekaan.
Nellyssi says
Onpa hauska idea! Voiskohan tuon reunan tehdä jotenkin muuten, en oikein sokerimassasta tykkää. Ehkä pystyyn asetellut keksit toimisi?
Liisa says
Kiitos! Pystyyn asetellut keksit toimisivat reunassa varmaankin hyvin. Tai sitten sokerimassan voi vaan jättää syömättä, en itsekään ole mikään sokerimassan ylin ystävä. 🙂