• Skip to primary navigation
  • Skip to content
  • Skip to primary sidebar

kakku ja keksi

  • Etusivu
  • Reseptit
  • Blogin takana
You are here: Home / Kakku / Kylpyankkojen kakku

Kylpyankkojen kakku

27/01/2016 by Liisa 2 Comments

119 2

Kylpyankat ovat päässeet uimaan ihanaan vaahtokarkkikylpyyn. Hauskan kuoren alta paljastuu mehevä suklainen kakku.

  • 5 munaa
  • 3,5 dl sokeria
  • 200 g suklaata
  • 250 g voita
  • 6,5 dl jauhoja
  • 4 rkl kaakaojauhetta
  • 1,5 tl leivinjauhetta
  • 4 dl maitoa
  • 2 dl aprikoosimarmeladia
  • 200 g suolatonta voita
  • 8 dl tomusokeria
  • 2 rkl vaniljasokeria
  • 2 rkl vettä
  • 500 g sinistä sokerimassaa
  • 150 g pieniä vaahtokarkkeja
  • koristeeksi kaksi kylpyankkaa

Voitele ja korppujauhota kakkuvuoka (halkaisija 24 cm).

Sulata suklaa mikrossa tai vesihauteessa. Sulata voi mikrossa.

Vaahdota munat ja sokeri. Lisää sulatettu suklaa ja sekoita. Lisää sulatettu voi ja sekoita. Sekoita kuivat aineet keskenään. Lisää puolet kuivista aineista ja maito. Sekoita ja lisää loput kuivat aineet. Sekoita taikina tasaiseksi.

Kaada taikina kakkuvuokaan.

Paista 175 asteessa 70 – 80 minuuttia. Kokeile kakun kypsyyttä tikulla.

Anna kakun jäähtyä vuoassaan ja irroita se sitten varovasti.

Valmista sokerikreemi. Vatkaa huoneenlämpöistä voita hetki. Lisää sitten tomusokeri ja vaniljasokeri vähitellen ja sekoita tasaiseksi. Lisää lopuksi vesi.

Leikkaa kakku kolmeen osaan ja nosta ensimmäinen kakkupohja tarjoiluastialle. Levitä päälle puolet aprikoosimarmeladista. Lisää samalla tavalla seuraavat kakkupohjat.

Levitä sokerikreemi kakun päälle ja reunoille.

Kauli sokerimassa ohueksi levyksi, joka on pituudeltaan muutaman sentin enemmän kuin kakun ympärysmitta ja korkeudeltaan muutaman sentin enenmmän kuin kakun korkeus. Leikkaa levyn yläreunaan aaltokuvio.

Kiepauta sokerimassalevy vaovasti kakun ympärille. Reuna nousee vähän kakun reunan yläpuolelle ja voit tukea sen esimerkiksi cocktailtikuilla hetkeksi. Kun sokerimassa on kuivahtanut reuna pysyy itsestään pystyssä.

Levitä vaahtokarkit kakun päälle ja aseta kylpyankat uimaan vaahtokarkkien sekaan.

096 (3)

062 (8)

 

Filed Under: Kakku Tagged With: suklaakakku, täytekakku

Previous Post: « Veriappelsiinikakku
Next Post: Suklaiset minidonitsit »

Reader Interactions

Comments

  1. Nellyssi says

    27/01/2016 at 7:16 pm

    Onpa hauska idea! Voiskohan tuon reunan tehdä jotenkin muuten, en oikein sokerimassasta tykkää. Ehkä pystyyn asetellut keksit toimisi?

    Reply
    • Liisa says

      28/01/2016 at 11:31 am

      Kiitos! Pystyyn asetellut keksit toimisivat reunassa varmaankin hyvin. Tai sitten sokerimassan voi vaan jättää syömättä, en itsekään ole mikään sokerimassan ylin ystävä. 🙂

      Reply

Leave a Reply Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Primary Sidebar

Reseptiarkisto

Mikä maistuisi?

appelsiini aprikoosi banaani brownie donitsi halloween joulu juustokakku jäätelö kahvi kakku kaneli keksi kirsikka kuivakakku kuppikakku kurpitsa leivos maapähkinävoi makeiset mansikka manteli muffinssi mustikka mysli nutella omena pannari piirakka pistaasi pulla puolukka pähkinä pääsiäinen raparperi sitruuna speltti suklaa suklaakakku suklaakeksi tuorejuusto täytekakku vadelma valkosuklaa vanilja

Lisää herkkuja

Suklaamousse

Valmista täyteläinen suklaamousse laadukkaasta tummasta suklaasta. 200 g tummaa suklaata50 g suolatonta voita2 valkuaista2 keltuaista2 dl kermaa2 ...

Read More »

Mansikkasuklaa

Tee itse herkullista mansikkasuklaata valkosuklaasta ja kuivatuista mansikoista. 200 g valkosuklaata 2 rkl kuivattuja mansikoita Sulata ...

Read More »

Sitruunapiiras mustikoiden kera

Raikas sitruunapiiras tarjotaan pensasmustikoiden kanssa. 3 dl jauhoja 1 dl sokeria 0,25 tl suolaa 120 g voita 2 – 3 rkl ...

Read More »

Suklainen donitsikakku

Leivo täyteläinen suklaakakku brownietaikinasta. Täytä ja kuorruta kakku suklaakreemillä ja koristele se vapun kunniaksi värikkäillä ...

Read More »

Raparperijäätelö

Raikkaaseen raparperijäätelöön käytetään raparperihilloa. 2 dl raparperihilloa 2 munaa 0,5 dl sokeria 2 dl kermaa 2 dl punaista ...

Read More »

Copyright © 2022 · Foodie Pro Theme by Shay Bocks · Built on the Genesis Framework · Powered by WordPress