Helppo suklaakakku syntyy nopeasti myös aloittelevalta leipurilta. Herkullinen kakku kuorrutetaan suklaalla ja koristellaan suklaakarkeilla ja marianne-rouheella.
- 2 munaa
- 1,5 dl sokeria
- 50 g suklaata
- 100 g voita
- 2,5 dl jauhoja
- 2 rkl kaakaojauhetta
- 1 tl leivinjauhetta
- 1,5 dl maitoa
- 100 g suklaata
- 20 g voita
- suklaakarkkeja
- marianne-rouhetta
Voitele ja korppujauhota kakkuvuoka (halkaisija 22 cm).
Sulata suklaa mikrossa tai vesihauteessa. Sulata voi mikrossa.
Vaahdota munat ja sokeri. Lisää sulatettu suklaa ja sekoita. Lisää sulatettu voi ja sekoita. Sekoita kuivat aineet keskenään. Lisää puolet kuivista aineista ja maito. Sekoita ja lisää loput kuivat aineet. Sekoita taikina tasaiseksi.
Kaada taikina kakkuvuokaan ja paista 175 asteessa 20 – 25 minuuttia.
Anna kakun jäähtyä ja irroita se sitten vuoastaan. Aseta kakku tarjoiluastialle.
Sulata kuorrutuksen suklaa mikrossa tai vesihauteessa. Sekoita joukkoon kuutioitu voi ja sekoita kunnes voi on sulanut suklaan joukkoon. Anna jäähtyä hetken ja levitä sitten kakun päälle.
Koristele kakku suklaakarkeilla ja marianne-rouheella
Leave a Reply