Mokkapaloissa ihan parasta on kuorrute ja siksi näissä donitsin muotoon leivotuissa herkuissakin on reilu annos kuorrutetta.
12 kappaletta
- 3 dl vehnäjauhoja
- 1,5 dl sokeria
- 2 rkl kaakaojauhetta
- 1 tl leivinjauhetta
- 2 dl kermaa
- 2 munaa
- 25 g suklaata sulatettuna
- 3 rkl sulatettua voita
- 0,5 dl espressoa tai muuta vahvaa kahvia
- 50 g voita
- 300 g tomusokeria
- 25 g suklaata
- strösseleitä
Voitele donitsipellin kolot.
Sekoita kuivat aineet keskenään. Lisää muut aineet ja sekoita taikina tasaiseksi. Lusikoi taikina pursotinpussiin ja pursota taikina donitsipellin koloihin.
Paista 200 asteessa 12 minuuttia.
Anna donitsien jäähtyä hetki ja irroita ne sitten vuoasta.
Keitä kuorrutteen kahvi ja jäähdytä. Sulata voi ja jäähdytä. Yhdistä kuhossa tomusokeri, kahvi, sulatettu voi ja suklaa. Sekoita tasaiseksi. Levitä kuorrutetta jäähtyneiden donitsien päälle lusikan avulla. Koristele strösseleillä.
Leave a Reply