Omenapiirakan mehevyyden salaisuus on taikinaan lisättävä mantelijauhe. Maun viimeistelee omenoiden päälle ripoteltu sokeri ja kaneli.
- 150 g voita
- 1 dl fariinisokeria
- 1 dl sokeria
- 2 munaa
- 3 dl vehnäjauhoja
- 1 dl mantelijauhetta
- 1 tl leivinjauhetta
- 2 dl maitoa
- 5 puutarhaomenaa
- 1 rkl sokeria
- 1 tl kanelia
Vuoraa uunipannu (n. 20 x 30 cm) leivinpaperilla.
Vaahdota huoneenlämpöinen voi ja sokerit. Lisää munat yksi kerrallaan ja sekoita molempien munien jälkeen. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää ne taikinaan yhdessä maidon kanssa. Sekoita taikina tasaiseksi ja kaada se uunipannulle.
Poista omenoista siemenkota omenaporalla ja leikkaa omenat ohuiksi renkaiksi. Levitä omenat taikina päälle ja ripottele omenoiden päälle sokeria ja kanelia.
Paista kakkua 175 asteessa 40 minuuttia.
Anna piirakan jäähtyä ja leikkaa se sitten palasiksi.
Tarjoa vaniljakastikkeen tai vaniljajäätelön kanssa.
Leave a Reply