• Skip to primary navigation
  • Skip to content
  • Skip to primary sidebar

kakku ja keksi

  • Etusivu
  • Reseptit
  • Blogin takana
You are here: Home / Piirakka / Omenapiirakka uunipannulla

Omenapiirakka uunipannulla

27/09/2017 by Liisa Leave a Comment

Omenapiirakan mehevyyden salaisuus on taikinaan lisättävä mantelijauhe. Maun viimeistelee omenoiden päälle ripoteltu sokeri ja kaneli.

  • 150 g voita
  • 1 dl fariinisokeria
  • 1 dl sokeria
  • 2 munaa
  • 3 dl vehnäjauhoja
  • 1 dl mantelijauhetta
  • 1 tl leivinjauhetta
  • 2 dl maitoa

 

  • 5 puutarhaomenaa

 

  • 1 rkl sokeria
  • 1 tl kanelia

Vuoraa uunipannu (n. 20 x 30 cm) leivinpaperilla.

Vaahdota huoneenlämpöinen voi ja sokerit. Lisää munat yksi kerrallaan ja sekoita molempien munien jälkeen. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää ne taikinaan yhdessä maidon kanssa. Sekoita taikina tasaiseksi ja kaada se uunipannulle.

Poista omenoista siemenkota omenaporalla ja leikkaa omenat ohuiksi renkaiksi. Levitä omenat taikina päälle ja ripottele omenoiden päälle sokeria ja kanelia.

Paista kakkua 175 asteessa 40 minuuttia.

Anna piirakan jäähtyä ja leikkaa se sitten palasiksi.

Tarjoa vaniljakastikkeen tai vaniljajäätelön kanssa.

 

Filed Under: Piirakka Tagged With: kaneli, omena, piirakka

Previous Post: « Kermainen puolukkapiirakka
Next Post: Mausteiset omenakuppikakut »

Reader Interactions

Leave a Reply Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Primary Sidebar

Reseptiarkisto

Mikä maistuisi?

appelsiini aprikoosi banaani brownie donitsi halloween joulu juustokakku jäätelö kahvi kakku kaneli keksi kirsikka kuivakakku kuppikakku kurpitsa leivos maapähkinävoi makeiset mansikka manteli muffinssi mustikka mysli nutella omena pannari piirakka pistaasi pulla puolukka pähkinä pääsiäinen raparperi sitruuna speltti suklaa suklaakakku suklaakeksi tuorejuusto täytekakku vadelma valkosuklaa vanilja

Lisää herkkuja

Orange curd (appelsiinitahna)

Makeaa orange curdia eli appelsiinitahnaa voi käyttää esimerkiksi leivonnassa tai kakun täytteenä. 1 appelsiinin mehu 1 appelsiinin raastettu ...

Read More »

Leppäkerttudonitsit

Leivo kevään tai kesän juhliin söpöjä minikokoisia leppäkerttudonitseja. 12 kappaletta 1,25 dl vehnäjauhoja 0,5 dl sokeria 0,5 tl ...

Read More »

Kummitusmarengit

Halloweeninä herkutellaan hurjilla kummitusmarengeilla. 2 valkuaista 1,5 dl sokeria Vaahdota valkuaiset kovaksi vaahdoksi. Lisää sokeri kun ...

Read More »

Appelsiinikeikauskakku

Keväinen keikauskakku tehdään appelsiineista. 1 (luomu)appelsiini 1 dl sokeria 1 dl vettä 150 g voita 2,5 dl sokeria 3 munaa 1 ...

Read More »

Kesäkurpitsamarmeladilla täytetyt täytekeksit

Vadelmatäytekekseistä syntyy hieman erilainen versio kun täytteeksi käytetään kesäkurpitsamarmeladia. Keksien valmistamista varten tarvitset kaksi ...

Read More »

Copyright © 2023 · Foodie Pro Theme by Shay Bocks · Built on the Genesis Framework · Powered by WordPress