Syksyisen mausteiset kuppikakut maustetaan kanelilla, inkiväärillä ja neilikalla. Kuppikakut kuorrutetaan raikkaalla tuorejuustokuorrutteella.
12 kappaletta
- 3 – 4 pientä omenaa
- 100 g voita
- 2 dl sokeria
- 2 munaa
- 3 dl jauhoja
- 1 tl leivinjauhetta
- 1 tl kanelia
- 0,5 tl inkivääriä
- 0,5 tl neilikkaa
- 50 g voita
- 100 g tuorejuustoa
- 3 dl tomusokeria
Kuori omenat, poista niistä siemenkodat ja raasta pienellä terällä. Valmista raastetta tulee noin 2,5 dl.
Vaahdota huoneenlämpöinen voi ja sokeri. Lisää munat yksi kerrallaan ja sekoita hyvin molempien munien jälkeen. Lisää omenaraaste ja sekoita. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää ne taikinaan. Sekoita taikina tasaiseksi.
Lusikoi taikina muffinssivuokiin.
Paista 175 asteessa 25 minuuttia.
Anna kuppikakkujen jäähtyä kokonaan ennen kuorruttamista.
Valmista kuorrute. Vatkaa huoneenlämpöistä voita ja tuorejuustoa hetki. Lisää tomusokeri vähän kerrallaan ja vatkaa lopuksi kuorrute tasaiseksi.
Laita kuorrute pursotinpussiin ja kuorruta kuppikakut.
Leave a Reply