• Skip to primary navigation
  • Skip to content
  • Skip to primary sidebar

kakku ja keksi

  • Etusivu
  • Reseptit
  • Blogin takana
You are here: Home / Muut / Vappumunkit

Vappumunkit

25/04/2018 by Liisa Leave a Comment

Täydelliset vappumunkit ovat pinnalta rapsakoita ja sisältä suussasulavan pehmeitä.

n. 30 pikkumunkkia

  • 2,5 dl punaista maitoa
  • 25 g hiivaa
  • 1 dl sokeria
  • 1 muna
  • 2 tl kardemummaa
  • 0,5 tl suolaa
  • 7 – 7,5 dl jauhoja
  • 100 g voita

 

  • 2 l rypsiöljyä
  • sokeria

Lämmitä maito kädenlämpöiseksi ja sekoita hiiva maitoon. Lisää sokeri, muna, kardemumma ja suola ja sekoita tasaiseksi. Lisää jauhoja vähän kerrallaan ja vaivaa taikinaa kunnes se irtoaa kulhon reunoista. Lisää huoneenlämpöinen voi kun taikina on melkein valmis.

Anna taikinan kohota kulhossa liinalla peitettynä kaksinkertaiseksi.

Pyörittele taikinasta pieniä pyöreitä pullia ja asettele ne leivinpaperilla suojatulle pellille. Anna niiden kohota liinan alla noin puoli tuntia.

Kuumenna öljy kattilassa 170 – 180 asteiseksi.

Paista munkkeja öljyssä, kunnes ne ovat kauniin ruskeita. Käännä munkit ympäri puolessa välissä paistamista.

Nosta munkit reikäkauhalla talouspaperilla suojatulle lautaselle ja anna niiden jäähtyä hetki.

Pyörittele lämpimät munkin sokerissa.

Tarjoa munkit heti, ne ovat parhaimmillaan vielä vähän lämpiminä!

 

Filed Under: Muut Tagged With: vappu

Previous Post: « Pikachu-donitsit
Next Post: Brookies »

Reader Interactions

Leave a Reply Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Primary Sidebar

Reseptiarkisto

Mikä maistuisi?

appelsiini aprikoosi banaani brownie donitsi halloween joulu juustokakku jäätelö kahvi kakku kaneli keksi kirsikka kuivakakku kuppikakku kurpitsa leivos maapähkinävoi makeiset mansikka manteli muffinssi mustikka mysli nutella omena pannari piirakka pistaasi pulla puolukka pähkinä pääsiäinen raparperi sitruuna speltti suklaa suklaakakku suklaakeksi tuorejuusto täytekakku vadelma valkosuklaa vanilja

Lisää herkkuja

Kuningatarpuustit

Ihanat kuningatarpuustit täytetään raikkailla marjoilla. n. 20 kappaletta 1/2 litraa punaista maitoa 1 paketti hiivaa 2 dl sokeria 1 ...

Read More »

Päärynäpiirakka pähkinätoscalla

Syksyisen päärynäpiiraan salaisuus ovat kanelin ja sokerin kanssa paahdetut päärynät. Piiraan päälle ripotellaan vielä maukas saksanpähkinöistä ja ...

Read More »

Suklaalusikat

Suklaalusikat ovat hauska tapa nauttia kaakaota: lämmitä mukillinen maitoa, laita suklaalusikka mukiin ja odota kunnes suklaa sulaa maitoon. Kaakao on ...

Read More »

Amerikkalainen omenapiirakka

Omenapiirakka nautitaan lämpimänä vaniljajäätelön kanssa. 1 l omenapaloja (7 - 8) omenaa 1 dl vettä 1 dl fariinisokeria 2 tl kanelia 1 tl ...

Read More »

Omenapiirakka uunipannulla

Omenapiirakan mehevyyden salaisuus on taikinaan lisättävä mantelijauhe. Maun viimeistelee omenoiden päälle ripoteltu sokeri ja kaneli. 150 g ...

Read More »

Copyright © 2022 · Foodie Pro Theme by Shay Bocks · Built on the Genesis Framework · Powered by WordPress