Pääsiäisen kunniaksi pienet suklaiset piiraat koristellaan pääsiäiskarkeilla.
12 kappaletta
- 3 dl jauhoja
- 1 dl sokeria
- 0,25 tl suolaa
- 120 g voita
- 2 – 3 rkl vettä
- 200 g tummaa suklaata (70%)
- 1,5 dl kermaa
- 50 g suolatonta voita
- 1 dl tomusokeria
- pääsiäiskarkkeja
Sekoita kulhossa vehnäjauhot, sokeri ja suola. Kuutioi jääkaappikylmä voi ja nypi se jauhoseoksen joukkoon. Kun taikina on murumaista lisää vesi vähän kerrallaan ja sekoita enää vain sen verran, että taikina on tasaista.
Kääri taikina tuorekelmuun ja laita se jääkaappiin vähintään tunniksi.
Voitele ja korppujauhota muffinssivuoan kolot.
Jaa taikina 12 osaan. Pyörittele taikinapalat palloiksi ja litistä ne. Painele taikinalevyt muffinssipellin kolojen pohjalle ja reunoille.
Paista 180 asteessa 10 minuuttia.
Anna piiraskuorien jäähtyä ja irroita ne sitten varovasti vuoasta.
Valmista täyte. Laita paloiteltu suklaa ja kerma kattilaan ja sulata miedolla lämmöllä. Anna seoksen jäähtyä noin kymmenen minuuttia ja lisää sitten kuutioitu voi. Sekoita suklaaseosta kunnes voi on sulanut. Lisää viimeisenä tomusokeri ja sekoita täyte tasaiseksi. Lusikoi täyte piiraskuoriin ja koristele pääsiäiskarkeillä. Anna hyytyä huoneenlämmössä muutama tunti.
Leave a Reply