Perinteinen rahkapiirakka pullataikinapohjalla on ihanan mehevä kahvipöydän herkku. Meillä rahkatäytteeseen lisätään ehdottomasti myös rusinoita, mutta ne voit jättää halutessasi myös pois.
Uunipellillinen, 16 palaa
- 2,5 dl punaista maitoa
- 25 g hiivaa
- 1 dl sokeria
- 1 muna
- 2 tl kardemummaa
- 0,5 tl suolaa
- 7 – 8 dl jauhoja
- 100 g voita
- 500 g maitorahkaa
- 3 munaa
- 2 dl sokeria
- 1 sitruunan mehu
- 1 sitruunan raastettu kuori
- 1 1/2 dl rusinoita
- kananmuna voiteluun
Lämmitä maito kädenlämpöiseksi ja sekoita hiiva maitoon. Lisää sokeri, muna, kardemumma ja suola ja sekoita tasaiseksi. Lisää jauhoja vähän kerrallaan ja vaivaa taikinaa kunnes se irtoaa kulhon reunoista. Lisää huoneenlämpöinen voi kun taikina on melkein valmis.
Anna taikinan kohota kulhossa liinalla peitettynä noin puoli tuntia.
Kumoa taikina leivinpaperin päälle ja kauli se levyksi. Siirrä taikinalevy leivinpaperin avulla uunipellin päälle ja anna kohota vielä toiset 30 minuuttia.
Sekoita kulhossa kaikki muut rahkapäällisen aineet paitsi rusinat. Lisää rusinat seokseen viimeisenä.
Levitä rahkaseos kohonneen taikinalevyn päälle ja voitele taikinan reunat munalla.
Paista 200 asteessa noin 30 minuuttia.
Leave a Reply