Tässä taatelikakun versiossa taatelit laitetaan kakkuun kokonaisina. Kakku säilyy hyvänä lähes viikon ja maku on parhaimmillaan pari päivää leipomisesta.
- 200 g pehmeitä taateleita
- 150 g voita
- 1,5 dl fariinisokeria
- 1,5 dl siirappia
- 3 munaa
- 1,5 dl piimää
- 4 dl vehnäjauhoja
- 1 tl soodaa
- 1 tl kanelia
- 0,5 tl inkivääriä
Voitele ja korppujauhota rengasvuoka.
Pilko taatelit pieniksi paloiksi saksilla tai terävällä veitsellä.
Vaahdota huoneenlämpöinen voi ja fariinisokeri. Lisää siirappi. Lisää munat yksi kerrallaan ja sekoita hyvin jokaisen munan jälkeen. Lisää piimä. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää ne taikinaan. Lisää viimeisenä pilkotut taatelit. Sekoita taikina tasaiseksi ja kaada se vuokaan.
Paista 175 asteessa 50 minuuttia. Anna kakun jäähtyä vuoassaan ja kumoa se sitten varovasti tarjoiluastialle.
Leave a Reply