
Tarjoa suklainen mutakakku kermavaahdon ja ihanien kesäisten marjojen kanssa.
Mutakakku:
- 250 g voita
- 1,5 dl fariinisokeria
- 1,5 dl sokeria
- 4 munaa
- 250 g tummaa suklaata
- 2,5 dl vehnäjauhoja
- 2 rkl kaakaojauhetta
- 1 tl leivinjauhetta
Kakun päälle:
- 2 dl kermaa
- 2 rkl sokeria
- 1 tl pakastekuivattua vadelmaa jauheena
- mansikoita
- vadelmia
- pensasmustikoita
- mintunlehtiä
- syötäviä kukkia, esim. keto-orvokkeja ja ahomansikan kukkia
Leikkaa irtopohjavuoan (halkaisija 20 cm) pohjalle leivinpaperi ja voitele se sekä vuoan reunat.
Sulata suklaa mikrossa tai vesihauteessa. Vaahdota huoneenlämpöinen voi ja sokerit. Lisää munat yksi kerrallaan ja sekoita jokaisen munan jälkeen. Lisää suklaa ja sekoita. Sekoita kuivat aineet keskenään. Lisää kuivat aineet taikinaan ja sekoita tasaiseksi. Kaada taikina kakkuvuokaan.
Paista 175 asteessa 35 minuuttia. Kakku saa jäädä keskeltä raa’aksi.
Anna kakun jäähtyä vuoassaan ja siirrä se sitten varovasti tarjoiluastialle.
Vaahdota kerma. Lisää sokeri ja vadelmajauho vaahdotuksen loppuvaiheessa.
Levitä kermavaahto kakun pinnalle. Koristele kakku marjoilla, mintunlehdillä ja syötävillä kukilla.
Leave a Reply