Makea tosca sopii hyvin pullien täytteeksi.
24 kappaletta
- 1/2 litraa punaista maitoa
- 1 paketti hiivaa
- 2 dl sokeria
- 1 muna
- 1,5 rkl kardemummaa
- 1 tl suolaa
- 13 – 15 dl jauhoja
- 200 g voita
- 200 g voita
- 2 dl sokeria
- 1 dl kermaa
- 200 g mantelilastuja
- kananmuna voiteluun
Lämmitä maito kädenlämpöiseksi ja sekoita hiiva maitoon. Lisää sokeri, muna, kardemumma ja suola ja sekoita tasaiseksi. Lisää jauhoja vähän kerrallaan ja vaivaa taikinaa kunnes se irtoaa kulhon reunoista. Lisää huoneenlämpöinen voi kun taikina on melkein valmis.
Anna taikinan kohota kulhossa liinalla peitettynä noin puoli tuntia.
Jaa taikina veitsen avulla 24 osaan. Pyörittele taikinasta pyöreitä pullia, asettele ne leivinpaperilla suojatulle pellille ja paina pullien keskelle lasin avulla pyöreä syvennys. Anna pullien kohota liinan alla noin puoli tuntia.
Pullien kohotessa laita täytteen ainekset kattilaan ja kiehauta. Jäähdytä.
Lusikoi täyte pullien syvennykseen. Voitele pullat munalla.
Paista 225 asteessa noin 15 minuuttia tai kunnes pullat ovat kauniin ruskeita.
Leave a Reply