Pieni mansikkatäytekakku perinteisen täytekakun ystävälle.
- 3 munaa
- 2 dl ruokosokeria
- 100 g sulatettua voita
- 150 g ranskankermaa
- 2,5 dl vehnäjauhoja
- 1 tl leivinjauhetta
- 500 g pakastemansikoita
- 300 g hillosokeria
- 1 dl keltaista Jaffaa
- 2 dl kuohukermaa
- 2 dl maitorahkaa
- 0,5 dl sokeria
Voitele ja korppujauhota kakkuvuoka ( halkaisija 18 cm).
Vaahdota huoneenlämpöiset kananmunat ja sokeri. Lisää taikinaan sulatettu voi ja sekoita. Lisää ranskankerma ja sekoita. Sekoita keskenään kuivat aineet ja lisää ne taikinaan. Sekoita taikina tasaiseksi ja kaada kakkuvuokaan.
Paista 175 asteessa noin 50 minuuttia.
Tee kakun täytteeksi sileä mansikkahillo mielellään jo edellisenä päivänä. Sulata pakastemansikat ja soseuta ne. Kaada kattilaan ja lisää hillosokeri. Keitä mansikoita ja hillosokeria 10 minuuttia. Jäähdytä ja siirrä jääkaappiin.
Leikkaa mielellään edellisenä päivänä paistettu kakkuvuoka kolmeen osaan. Nosta ensimmäinen kakkupohja tarjoiluastialle ja kostuta keltaisella Jaffalla. Levitä päälle noin desilitra mansikkahilloa ja levitä tasaiseksi. Nosta päälle toinen kakkupohja ja kostuta se sekä levitä päälle mansikkahilloa. Nosta lopuksi päälle kolmas kakkupohja ja kostuta se. Nosta kakkupohja hetkiseksi jääkaappiin vetäytymään.
Vaahdota kerma, lisää maitorahka ja sokeri. Levitä kerma kakun päälle ja reunoille. Anna vetäytyä jääkaapissa hetki ennen tarjoilua.
Leave a Reply