Suklainen kakku täytetään suklaamoussella ja vadelmilla ja kuorrutetaan suklaalla.
- 250 g suklaata
- 250 g voita
- 3 dl sokeria
- 3 munaa
- 3 dl vehnäjauhoja
- 1 tl leivinjauhetta
- 1 tl vaniltasokeria
- 1 dl kermaa
- 250 g suklaata
- 2 keltuaista
- 0,5 dl sokeria
- 2 dl kermaa
- 3 dl vadelmia
- 250 g suklaaata
- 50 g voita
- 2 dl vadelmia
- 1 tl tomusokeria
Voitele ja korppujauhota irtopohjainen kakkuvuoka (halkaisija 24 cm).
Sulata suklaa mikrossa tai vesihauteessa.
Vaahdota huoneenlämpöinen voi ja sokeri. Lisää sulatettu suklaa ja sekoita. Lisää munat yksi kerrallaan ja sekoita hyvin jokaisen munan jälkeen. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää taikinaan. Lisää kerma ja sekoita taikina tasaiseksi. Kaada taikina kakkuvuokaan.
Paista 180 asteessa noin 60 minuuttia.
Anna kakun jäähtyä ja leikkaa se sitten kahteen osaan.
Valmista täyte. Sulata suklaa mikrossa tai vesihauteessa. Tee vesihaude ja laita keltuaiset ja sokeri kulhossa vesihauteeseen. Sekoittele kunnes seos paksunee (noin 10 minuuttia). Vaahdota kerma. Yhdistä varovasti sulatettu suklaa, keltuaisseos ja kermavaahto.
Kokoa kakku. Nosta ensimmäinen kakkupohja tarjoiluastialle ja laita sen ympärille kakkurengas tai irtopohjavuoan rengas. Kaada täyte kakkupohjan päälle, ripottele päälle vadelmat ja nosta täytteen päälle toinen kakkupohja. Nosta kakku hetkeksi jääkaappiin.
Valmista kuorrutus. Sulata suklaa mikrossa tai vesihauteessa. Lisää joukkoon kuutiotu huoneenlämpöinen voi ja sekoita tasaiseksi. Poista kakkurengas kakun ympäriltä ja kaada kuorrutus kakun päälle.
Koristele kakku vadelmilla ja tomusokerilla.
Ihanan näköinen kakku! 🙂
Kiitos! 🙂