Mausta pienet omenapiirakat tuoksuvalla kanelilla ja tarjoa ne vaniljajäätelön tai -kastikkeen kanssa.
6 kpl
piirakkataikina:
- 3 dl jauhoja
- 1 dl sokeria
- 0,25 tl suolaa
- 120 g voita
- 2 – 3 rkl vettä
täyte:
- 4 -5 pientä omenaa
- 1 rkl fariinisokeria
- 1 tl kanelia
- 1 muna voiteluun
Tee ensin piirakkataikina. Sekoita kulhossa vehnäjauhot, sokeri ja suola. Kuutioi jääkaappikylmä voi ja nypi se jauhoseoksen joukkoon. Kun taikina on murumaista lisää vesi vähän kerrallaan.
Kääri taikina tuorekelmuun ja laita se jääkaappiin vähintään tunniksi.
Vuoraa piirakkavuoat (halkaisija noin 10 cm) leivinpaperilla.
Ota taikina jääkaapista ja jaa se 7 osaan. Laita yksi taikinanpala takaisin jääkaappiin ja pyörittele muut taikinapalat palloiksi ja kauli ne kevyesti jauhotetulla alustalla ohuiksi levyiksi. Painele taikinalevyt piirakkavuokien pohjalle ja reunoille.
Valmista täyte. Poista omenoista siemenkodat ja leikkaa ne pieniksi kuutioiksi. Laita omenakuutiot kulhoon ja sekoita joukkoon fariinisokeri ja kaneli. Lusikoi täyte piirakoihin.
Ota loppu taikina jääkaapista ja kauli se kevyesti jauhotetulla alustalla levyksi. Leikkaa taikinalevy taikinapyörällä tai terävällä veitsellä noin 0,5 sentin levyisiksi suikaleiksi. Asettele taikinasuikaleet ristikoiksi piirakoiden pinnalle. Painele taikinasuikaleiden reunat pohjataikinaan kiinni.
Voitele taikinasuikaleiden pinta munalla.
Paista 180 asteessa 40 minuuttia.
Anna piirakoiden jäähtyä hieman ja tarjoa ne vaniljajäätelön tai -kastikkeen kanssa.
Leave a Reply