
Mehevän omenakakun salaisuus on taikinaan lisättävä mantelijauhe sekä omenoiden pinnalle lisätty rapsakka mantelikuorrutus.
kakkutaikina:
- 150 g voita
- 2 dl sokeria
- 2 munaa
- 3 dl vehnäjauhoja
- 1,5 dl mantelijauhetta
- 1 tl leivinjauhetta
- 2 dl maitoa
päälle:
- 3 – 4 pientä omenaa
- 50 g voita
- 0,5 dl sokeria
- 70 g mantelilastuja
Poista omenoista siemenkodat ja leikkaa ne viipaleiksi.
Vuoraa kakkuvuoka (n. 18 x 21 cm) leivinpaperilla.
Vaahdota huoneenlämpöinen voi ja sokeri. Lisää munat yksi kerrallaan ja sekoita hyvin molempien munien jälkeen. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää ne taikinaan yhdessä maidon kanssa. Sekoita taikina tasaiseksi ja kaada se vuokaan.
Asettele omenaviipaleet taikinan päälle.
Sulata voi kattilassa ja sekoita voisulan joukkoon sokeri ja mantelilastut. Levitä seos omenoiden päälle.
Paista kakkua uunin alimmalla tasolla 175 asteessa 60 minuuttia.
Anna kakun jäähtyä hetki ennen tarjoilua.
Leave a Reply