• Skip to primary navigation
  • Skip to content
  • Skip to primary sidebar

kakku ja keksi

  • Etusivu
  • Reseptit
  • Blogin takana
You are here: Home / Piirakka / Aprikoosi-vadelmapiirakka

Aprikoosi-vadelmapiirakka

08/07/2020 by Liisa Leave a Comment

Täytä kesäinen piirakka raikkailla aprikooseilla ja vadelmilla. Piirakka on herkullista sellaisenaan, mutta voit tarjota sen kaverina myös vaniljajäätelöä.

piirakkataikina:

  • 6 dl jauhoja
  • 1,5 dl sokeria
  • 0,5 tl suolaa
  • 200 g voita
  • 5 -6 rkl vettä

täyte:

  • 10 kypsää aprikoosia
  • 150 g vadelmia
  • (2 rkl sokeria)
  • voiteluun 1 muna

Sekoita kulhossa vehnäjauhot, sokeri ja suola. Kuutioi jääkaappikylmä voi ja nypi se jauhoseoksen joukkoon. Kun taikina on murumaista lisää vesi vähän kerrallaan.

Kääri taikina tuorekelmuun ja laita se jääkaappiin vähintään tunniksi.

Ota vähän yli puolet taikinasta jääkaapista ja laita loppu taikina vielä takaisin jääkaappiin. Kauli taikina levyksi kevyesti jauhotetulla alustalla ja nosta taikinalevy varovasti esimerkiksi kaulimen avulla piirakkavuokaan (halkaisija 25 cm). Voitele piirakkavuoka, jos käytät kertaamista tai lasista vuokaa, pinnoitettua vuokaa ei tarvitse voidella.

Painele taikina vuoan pohjalle ja reunoille.

Halkaise aprikoosit, poista niistä kivet ja leikkaa viipaleiksi. Asettele apriikosiviipaleet ja vadelmat piirakkavuokaan. Ripottele hedelmien päälle halutessasi sokeria.

Ota loppu taikina jääkaapista ja kauli se kevyesti jauhotetulla alustalla levyksi. Leikkaa taikinalevy taikinapyörällä tai terävällä veitsellä noin 2 sentin levyisiksi suikaleiksi. Asettele taikinasuikaleet ristikkoon piirakan pinnalle (ks. kuva alla). Painele taikinasuikaleiden reunat pohjataikinaan kiinni.

Voitele taikinasuikaleiden pinta munalla.

Paista 180 asteessa 50 minuuttia.

Anna piirakan jäähtyä ennen tarjoilua.

 

Filed Under: Piirakka Tagged With: aprikoosi, piirakka, vadelma

Previous Post: « Kuningattaren kermaviilipiirakka
Next Post: Orvokkikakku »

Reader Interactions

Leave a Reply Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Primary Sidebar

Reseptiarkisto

Mikä maistuisi?

appelsiini aprikoosi banaani brownie donitsi halloween joulu juustokakku jäätelö kahvi kakku kaneli keksi kirsikka kuivakakku kuppikakku kurpitsa leivos maapähkinävoi makeiset mansikka manteli muffinssi mustikka mysli nutella omena pannari piirakka pistaasi pulla puolukka pähkinä pääsiäinen raparperi sitruuna speltti suklaa suklaakakku suklaakeksi tuorejuusto täytekakku vadelma valkosuklaa vanilja

Lisää herkkuja

Vappumunkit

Täydelliset vappumunkit ovat pinnalta rapsakoita ja sisältä suussasulavan pehmeitä. n. 30 pikkumunkkia 2,5 dl punaista maitoa 25 g hiivaa ...

Read More »

Pähkinäinen banaanikakku

Mehevään banaanikakkuun kannattaa käyttää mahdollisimman kypsiä tai jo vähän ylikypsiä banaaneja. Kakkuun lisätään myös maukkaita ...

Read More »

Vadelmaiset viipalepikkuleivät

Ihanat vadelmaiset viipalepikkuleivät syntyvät nopeasti ja helposti myös aloittelevalta leipurilta. Makeat keksit viipyvät uunissa vain sen aikaa, ...

Read More »

Pähkinäinen keikauskakku

Leivo päiväkahvipöytään täyteläinen ja makea keikauskakku hasselpähkinöistä. 150 g hasselpähkinöitä 100 g voita 1 dl fariinisokeria 150 g ...

Read More »

Pekaani-vaahterasiirappidonitsit

Vaahterasiirapilla maustetuissa donitseissa on sattumina reilusti rouhittuja pekaanipähkinöitä. 12 kappaletta 50 g pekaanipähkinöitä 4 dl ...

Read More »

Copyright © 2022 · Foodie Pro Theme by Shay Bocks · Built on the Genesis Framework · Powered by WordPress