Leivo kesäpäivän kahvipöytään perinteinen täytekakku ja koristele se kauniilla orvokinkukilla.
kakkupohja:
- 4 munaa
- 1 dl sokeria
- 2 dl vehnäjauhoja
- 1 tl leivinjauhetta
kostutukseen:
- 1 dl mansikkamehua
täyte ja kuorrute:
- 1 dl mansikkahilloa
- 4 dl kermaa
- 2 rkl sokeria
koristeeksi:
- orvokin kukkia
Tee ensin sokerikakkupohja.
Voitele ja korppujauhota kakkuvuoka (halkaisija 20 cm).
Vatkaa huoneenlämpöiset munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Sekoita kuivat aineet keskenään ja siivilöi ne muna-sokerivaahdon sekaan.
Kaada taikina kakkuvuokaan ja paista 175 asteessa 30 minuuttia.
Anna kakkupohjan jäähtyä ennen täyttämistä ja koristelua.
Leikkaa kakkupohja kahteen osaan ja kostuta se mansikkamehulla. Nosta ensimmäinen kakkupohja tarjoiluastialle ja levitä sen päälle mansikkahillo ja ohut kerros kermavaahtoa. Nosta päälle toinen kakkupohja ja levitä loput kermavaahdosta kakun reunoille ja päälle.
Koristele kakku juuri ennen tarjoilua orvokin kukilla.
Leave a Reply