• Skip to primary navigation
  • Skip to content
  • Skip to primary sidebar

kakku ja keksi

  • Etusivu
  • Reseptit
  • Blogin takana
You are here: Home / Donitsi / Kesädonitsit

Kesädonitsit

22/07/2020 by Liisa Leave a Comment


Kuorruta kesäpäivän donitsit kermavaahdolla ja koristele ne tuoreilla marjoilla, hedelmillä sekä yrteillä ja syötävillä kukilla.

12 kappaletta

donitsit:

  • 3,5 dl vehnäjauhoja
  • 1,5 dl sokeria
  • 1 rkl vaniljasokeria
  • 1 tl leivinjauhetta
  • 2 dl kermaa
  • 2 munaa
  • 2 rkl sulatettua voita

kuorrutus:

  • 2 dl kermaa
  • 1 rkl sokeria

koristeeksi:

  • marjoja ja hedelmiä, esimerkiksi mansikoita, mustikoita, kirsikoita ja aprikooseja
  • yrttejä ja syötäviä kukkia, esimerkiksi minttua, sitruunamelissaa, orvokkeja, horsmia ja mansikankukkia

Voitele donitsipellin kolot.

Sekoita kuivat aineet keskenään. Lisää muut aineet ja sekoita taikina tasaiseksi. Lusikoi taikina pursotinpussiin ja pursota taikina donitsipellin koloihin.

Paista 200 asteessa 12 minuuttia.

Anna donitsien jäähtyä hetki ja irroita ne sitten vuoasta.

Vaahdota kerma ja mausta se sokerilla. Lusikoi kermavaahto pursotinpussiin.

Pursota kermavaahtoa donitsien päälle ja koristele donitsit marjoilla, hedelmillä, yrteillä ja kukilla.

 

Filed Under: Donitsi Tagged With: aprikoosi, donitsi, kirsikka, mansikka, minttu, mustikka

Previous Post: « Orvokkikakku
Next Post: Mustikkapiirakka pullapohjalla »

Reader Interactions

Leave a Reply Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Primary Sidebar

Reseptiarkisto

Mikä maistuisi?

appelsiini aprikoosi banaani brownie donitsi halloween joulu juustokakku jäätelö kahvi kakku kaneli keksi kirsikka kuivakakku kuppikakku kurpitsa leivos maapähkinävoi makeiset mansikka manteli muffinssi mustikka mysli nutella omena pannari piirakka pistaasi pulla puolukka pähkinä pääsiäinen raparperi sitruuna speltti suklaa suklaakakku suklaakeksi tuorejuusto täytekakku vadelma valkosuklaa vanilja

Lisää herkkuja

Ihan paras banaani-suklaakakku

Meillä leivotaan todella usein banaanikakkua: Lapset syövät banaaninsa mieluiten vähän raakoina, ja hedelmäkulhosta löytyy usein "liian" kypsiä ...

Read More »

Pensasmustikoilla ja valkosuklaakermalla täytetty torttu

Kesäinen torttu täytetään pensasmustikoilla ja valkosuklaakermalla. Raikkaat mustikat ja makea valkosuklaa sopivat ihanasti yhteen! 3 dl ...

Read More »

Rouheiset banaani-suklaamuffinssit

Tarjoa rouheisia banaani-suklaamuffinsseja brunssilla tai välipalana. 12 kappaletta 150 g voita1,5 dl sokeria2 munaa2 dl turkkilaista jugurttia2 ...

Read More »

Piimäkakku

Loppuvuoden kahvipöydässä maistuu mehevä ja mausteinen piimäkakku. Kakku on todella helppo valmistaa, sillä ainekset vain sekoitetaan keskenään - ...

Read More »

Vadelma-karhunvatukkapiirakka

Mehukas piirakka kätkee sisälleen ihania vadelmia ja karhunvatukoita. piirakkataikina: 6 dl jauhoja1,5 dl sokeria0,5 tl suolaa200 g voita5 -6 ...

Read More »

Copyright © 2025 · Foodie Pro Theme by Shay Bocks · Built on the Genesis Framework · Powered by WordPress