
Kruunaa suolaisenmakea maapähkinävoijuustokakku tummasta suklaasta valmistetulla kuorrutuksella.
pohja:
- 200 g Digestive-keksejä
- 100 g voita
- 2 rkl kaakaojauhetta
juustokakku:
- 500 g mascarponea
- 1,5 dl tomusokeria
- 100 g sileää maapähkinävoita
kuorrute:
- 150 g tummaa suklaata
- 20 g suolatonta voita
koristeeksi:
- suolattuja maapähkinöitä
Suojaa irtopohjavuoan (halkaisija 20 cm) pohja leivinpaperilla.
Murskaa keksit tehosekoittimessa ja sulata voi. Lisää keksinmurujen joukkoon kaakaojauhe ja sulatettu voi ja sekoita tasaiseksi. Kaada seos kakkuvuoan pohjalla ja painele lusikalla tasaiseksi.
Laita kaikki täytteen ainekset kulhoon ja vatkaa ne paksuksi vaahdoksi.
Kaada seos kakkuvuokaan keksipohjan päälle.
Nosta kakku jääkaappiin hyytymään vähintään neljäksi tunniksi, mieluiten seuraavaan päivään.
Irrota kakku varovasti vuoastaan ja nosta se tarjoiluastialle.
Sulata tumma suklaa varovasti mikrossa tai vesihauteessa. Sekoita huoneenlämpöinen voi suklaan joukkoon. Levitä suklaakuorrute kakun päälle ja ripottele suklaan päälle suolattuja maapähkinöitä.
Huom! Älä laita kakkua enää jääkaappiin sen jälkeen, kun olet levittänyt suklaakuorrutteen. Suklaa kovettuu jäääkaapissa ja kakkua ei ole enää mahdollista leikata siististi.
Leave a Reply