
Leivo metsämustikoista ihana murupiirakka. Piirakka on parhaimmillaan hyvän vaniljajäätelön kanssa nautittuna.
piirakkataikina:
- 3 dl jauhoja
- 1 dl sokeria
- 0,25 tl suolaa
- 120 g voita
- 2 – 3 rkl vettä
täyte:
- 1 l mustikoita
- 25 g voita
- 0,5 dl sokeria
- 0,5 dl jauhoja
Tee ensin piirakkataikina. Sekoita kulhossa vehnäjauhot, sokeri ja suola. Kuutioi jääkaappikylmä voi ja nypi se jauhoseoksen joukkoon. Kun taikina on murumaista lisää vesi vähän kerrallaan.
Kääri taikina tuorekelmuun ja laita se jääkaappiin vähintään tunniksi.
Kauli taikina levyksi ja nosta taikinalevy varovasti esimerkiksi kaulimen avulla vuokaan (halkaisija 25 cm).
Painele taikina vuoan pohjalle ja reunoille.
Levitä mustikat vuokaan tasaiseksi kerrokseksi.
Nypi voi, sokeri ja jauhot murumaiseksi seokseksi. Lusikoi murupäällinen mustikoiden pinnalle nokareiksi.
Paista piirakkaa 175 asteessa noin 50 minuuttia. Jäähdytä ennen tarjoilua.
Leave a Reply