Keväinen raparperimurupiirakka tarjotaan vaniljasokerilla maustetun kermavaahdon kanssa.
- 200 g voita
- 2 dl sokeria
- 3 munaa
- 3 dl vehnäjauhoja
- 1 dl mantelijauhetta
- 0,5 tl leivinjauhetta
- 500 g raparperiä
- 50 g voita
- 1 dl sokeria
- 1 dl jauhoja
- 2 dl kermaa
- 1,5 rkl vaniljasokeria
Vuoraa neliönmuotoinen piirakkavuoka (20 x 30 cm) leivinpaperilla.
Vaahdota huoneenlämpöinen voi ja sokeri. Lisää munat yksi kerrallaan ja sekoita taikinaa jokaisen munan jälkeen. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää taikinaan. Sekoita taikina tasaiseksi ja levitä se piirakkavuoan pohjalle.
Kuori ja pilko raparperit. Nypi voi, sokeri ja jauhot murumaiseksi seokseksi. Levitä raparperit taikinan päälle ja ripottele muruseos raparperien päälle.
Paista 175 asteessa noin 45 minuuttia.
Tarjoile vaniljasokerilla maustetun kermavaahdon kanssa.
Leave a Reply