• Skip to primary navigation
  • Skip to content
  • Skip to primary sidebar

kakku ja keksi

  • Etusivu
  • Reseptit
  • Blogin takana
You are here: Home / Piirakka / Pienet raparperipiirakat

Pienet raparperipiirakat

30/05/2013 by Liisa Leave a Comment

Makeat raparperipiirakat maistuvat vaniljajäätelön kanssa.

12 kappaletta.

  • 6 dl raparperinpaloja
  • 1 dl fariinisokeria
  • 1 dl vettä
  • 200 g voita
  • 1 dl sokeria
  • 2 rkl vaniljasokeria
  • 1 muna
  • 4 dl jauhoja
  • 1 tl leivinjauhetta

Laita raparperinpalat, fariinisokeri ja vesi kattilaan. Keitä 10 minuuttia ja jäähdytä.

Vaahdota huoneenlämpöinen voi, sokeri ja vaniljasokeri. Lisää muna ja sekoita. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää taikinaan. Sekoita taikina tasaiseksi.

Voitele ja korppujauhota muffinssipellin syvennykset.

Ota erilleen 1/3 taikinasta. Jaa loput taikinasta 12 osaan. Painele taikina muffinssipellin syvennysten pohjalle ja reunoille.

Nosta raparperitäytettä lusikalla piirakoiden sisään.

Jaa loput taikinasta 12 osaan. Pyörittele taikina palloiksi, litistä pallot ja asettele taikinakuoreksi piirakoiden päälle. Pistele kuoriin haarukalla reikiä.

Paista piirakoita 200 asteessa noin 20 minuuttia. Anna niiden jäähtyä pellillä ja nostele jäähtyneet piirakat varovasti kolosistaan esimerkiksi haarukan avulla.

 

Filed Under: Piirakka Tagged With: piirakka, raparperi

Previous Post: « Kahvi-suklaajäätelö
Next Post: Lakritsijäätelö »

Reader Interactions

Leave a Reply Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Primary Sidebar

Reseptiarkisto

Mikä maistuisi?

appelsiini aprikoosi banaani brownie donitsi halloween joulu juustokakku jäätelö kahvi kakku kaneli keksi kirsikka kuivakakku kuppikakku kurpitsa leivos maapähkinävoi makeiset mansikka manteli muffinssi mustikka mysli nutella omena pannari piirakka pistaasi pulla puolukka pähkinä pääsiäinen raparperi sitruuna speltti suklaa suklaakakku suklaakeksi tuorejuusto täytekakku vadelma valkosuklaa vanilja

Lisää herkkuja

Kuorrutettu suklaakahvikakku

Mehukas kuivakakku maustetaan suklaalla ja kahvilla. Kuorrutukseen lisätään suklaan lisäksi ranskankermaa. 200 g suklaata 200 g voita 3 dl ...

Read More »

Puolukkapullat

Täytä syksyiset pullat ihanan kirpeällä puolukkasurvoksella. noin 15 kappaletta Pullataikina: 2,5 dl punaista maitoa25 g hiivaa1 dl sokeria1 ...

Read More »

Suklaiset m&m’s-keksit

Ihanista m&m's-kekseistä voi tehdä myös suklaisen version. 200 g voita 2,5 dl sokeria 2 munaa 4,5 dl jauhoja 2 rkl kaakaojauhetta 1 ...

Read More »

Maapähkinävoikuppikakut suklaakuorrutuksella

Reilusti maapähkinävoilta maistuvat kuppikakut kuorrutetaan tuhdilla suklaakuorrutuksella. Käytä kuppikakkuihin karkeaa maapähkinävoita niin saat ...

Read More »

Valkosuklaa-vadelmatäytekakku

Yksinkertaisen näyttävä täytekakku kuorrutetaan valkosuklaalla maustetulla kermavaahdolla ja koristellaan muhkeilla vadelmilla. 2 munaa 1,5 dl ...

Read More »

Copyright © 2025 · Foodie Pro Theme by Shay Bocks · Built on the Genesis Framework · Powered by WordPress