• Skip to primary navigation
  • Skip to content
  • Skip to primary sidebar

kakku ja keksi

  • Etusivu
  • Reseptit
  • Blogin takana
You are here: Home / Piirakka / Aprikoosigalette

Aprikoosigalette

14/07/2021 by Liisa Leave a Comment

Leivo mehukkaista aprikooseista helppo mutta näyttävä galette.

taikina:

  • 3,5 dl vehnäjauhoja
  • 0,5 dl sokeria
  • 125 g suolatonta voita
  • 3 – 4 rkl kylmää vettä

täyte:

  • 500 g aprikooseja
  • 1 rkl sokeria
  • 1 muna voiteluun

Paloittele jääkaappikylmä voi. Nypi kulhossa sekaisin voi, jauhot ja sokeri. Lisää vettä vähän kerrallaan, kunnes taikina on koostumukseltaan sopivaa. 

Kaulitse taikinasta halkaisijaltaan n. 30 cm kokoinen levy ja nosta taikinalevy leivinpaperilla suojatulle pelille.

Poista aprikooseista kivet ja leikkaa ne siivuiksi. Asettele aprikoosisiivut taikinan päälle niin, että niiden ulkopuolelle jää noin 2 sentin kaistale taikinaa. Ripottele aprikoosien päälle sokeria. Käännä taikinan reunat aprikoosiviipaleiden päälle ja voitele reunat kananmunalla

Paista 200 asteessa 40 minuuttia ja jäähdytä ennen tarjoilua.

 

Filed Under: Piirakka Tagged With: aprikoosi, galette, piirakka

Previous Post: « Kirsikkakuppikakut vaniljakuorrutuksella
Next Post: Mustikkamurupiirakka »

Reader Interactions

Leave a Reply Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Primary Sidebar

Reseptiarkisto

Mikä maistuisi?

appelsiini aprikoosi banaani brownie donitsi halloween joulu juustokakku jäätelö kahvi kakku kaneli keksi kirsikka kuivakakku kuppikakku kurpitsa leivos maapähkinävoi makeiset mansikka manteli muffinssi mustikka mysli nutella omena pannari piirakka pistaasi pulla puolukka pähkinä pääsiäinen raparperi sitruuna speltti suklaa suklaakakku suklaakeksi tuorejuusto täytekakku vadelma valkosuklaa vanilja

Lisää herkkuja

Banaanikakku

Vuoan pohjalle asetellut banaanit karamellisoituvat uunissa ja antavat ihanan makean maun tälle mehevälle kanelilla maustetulle kakulle. 200 g ...

Read More »

Raparperikakku

Makea murupäällinen kruunaa mehevän raparperikakun. 200 g voita 1 dl fariinisokeria 1,5 dl sokeria 3 munaa 2 dl maitoa 4 dl jauhoja 2 ...

Read More »

Sitruunamelissa-mansikkajäätelö

Raikas sitruunamelissa- mansikkajäätelö maistuu esimerkiksi kesäisen aterian jälkiruokana. 2,5 dl mansikoita pieninä palasina 2 rkl ...

Read More »

Runebergintortut

Helmikuussa leivotaan runebergintorttuja. 10 kappaletta 250 g voita 1,5 dl fariinisokeria 1,5 dl sokeria 4 munaa 2 dl vehnäjauhoja 1 ...

Read More »

Porkkanakakku

Porkkanakakku maistuu syksyllä. Perinteisestä tuorejuustotäytteestä saa kevyemmän korvaamalla osan tuorejuustosta kermavaahdolla. 300 g ...

Read More »

Copyright © 2022 · Foodie Pro Theme by Shay Bocks · Built on the Genesis Framework · Powered by WordPress