Pienet mustikkapiiraat maistuvat ihanilta kesäisenä iltapäivänä päiväkahvin kaverina!
6 kappaletta
- 4 1/2 dl vehnäjauhoja
- 1 dl sokeria
- 1/2 tl suolaa
- 150 g voita
- 3-4 rkl vettä
- 2 dl mustikoita
- 1 rkl sokeria
Sekoita kulhossa vehnäjauhot, sokeri ja suola. Kuutioi jääkaappikylmä voi ja nypi se jauhoseoksen joukkoon. Kun taikina on murumaista lisää vesi vähän kerrallaan.
Kääri taikina tuorekelmuun ja laita se jääkaappiin vähintään tunniksi.
Kauli taikina levyksi (n. 30 x 40 cm). Leikkaa taikina kuuteen osaan, ensin pitkittäin puoliksi ja sitten poikittain kolmeen osaan.
Sekoita mustikat ja sokeri kulhossa. Jaa mustikat piiraiden päälle taikinalevyn toiseen reunaan. Taita piiraan toinen reuna mustikoiden päälle ja painele reuna tiiviisti kiinni haarukan avulla.
Nosta piirakat leivinpaperilla suojatulle pellille.
Paista 180 asteessa noin 30 minuuttia.
Anna piiraiden jäähtyä hetki ennen tarjoilua.
Leave a Reply